Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ASUS R9 290 DC2OC 4GB kártya...

ASUS R9 290 DC2OC 4GB kártya megállja a helyét manapság?

Figyelt kérdés

Elgondolkoztam egy gamer gép vásárlásán, nem játszok már túl sokat, viszont hétvégente jó lenne kicsit játszani.

Használtan néztem komplett gépeket, 70 ezer forintért egy ilyen kártyával szerelt gépet találtam.

Mit gondoltok ebben az árszegmensben, használtan milyen vétel lehet? (processzor i5 2500, ASUS alaplap, 8 Gb ram)

2020. márc. 14. 20:04
1 2
 11/15 szántóvető ***** válasza:

ja igen ez igaz.a fullhd high más szint,főleg akkor ha évekig ki kellene hogy tartson a kártya.

"70 ezer forintért egy ilyen kártyával szerelt gépet találtam."-asszem lejjebb kell adni az igényekből akkor.160e körül van az 5700xt/2070,ezek bírnák jópár évig fullhd highon.köréépíteni egy jó gépet az plusz 250e alsó hangon is.

2020. márc. 16. 07:43
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Lehet nem jól fogalmaztam az igényemet tekintve.

A családban van egy 1060 3GB-vel szerelt gép, nekem egy ilyen teljesítmény tökéletesen megfelelne, sőt, nem is feltétlen kellene ekkora. A 290 gpucheck benchmark listán nincs túl sokkal elmaradva. De akkor már inkább vennék 570-et 30 körül.

Így alkatrészenként összerakva használt elemekből 100 ezer körül jönne ki a gép.

2020. márc. 16. 10:01
 13/15 Adam1c1 ***** válasza:
55%
Teljesen felesleges erősebb kártyákban gondolkozni, mert a processzor ereje erősen be fogja úgyis határolni, hogy mire lesz képes a gép. Ez a régi processzor, nem fog tudni mit kezdeni az erősebb kártyákkal. Sajnos még a GTX1060 is erős lenne neki. Aminek realitása van a kérdésben összeállított konfig mellett, az FullHD, aktív Vsync mellett 60Hz, és low/medium beállítások vegyesen. De most mondom, ha egy erőművet építesz is, és nem használod a Vsync-et, akkoris szaggatni fog, mert ide-oda fog ugrálni az FPS, és ha bezuhan a képkockák száma a monitor képfrissítési frekvenciája alá, akkor már szaggat is, + megtörik a kép. ....és lássunk tisztán. A a GTX 1060 középkategóriás kártya, de 2016-ban jelent meg. Négy éves.
2020. márc. 16. 23:20
 14/15 A kérdező kommentje:
Egy FX-8320 és 390X 8 GB kombináció milyen szintet hozna?
2020. márc. 17. 12:25
 15/15 Adam1c1 ***** válasza:
55%
Ha a youtube-nak lehet hinni, akkor az se egy rossz választás, de mai játékok inkább csak alacsony beállítások mellett produkálnak magasabb számokat. Én személy szerint nem javasolnék FX procit, mert melegednek, meg ennél fogva szerintem hamarabb el is fáradnak, de teljesítmény szempontjából elvileg jobb mint az i5-2500
2020. márc. 17. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!