Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell újratelepíteni a...

Hogyan kell újratelepíteni a Windowst egy másik SSD-re?

Figyelt kérdés
Nem sima telepítésről van szó, mert az okés. A helyzet az, hogy eddig egy 2,5"-ös SSD-n volt az oprendszerem, most viszont vettem egy M.2-es SSD-t is és erre szeretném áttelepíteni a Windowst, a másik SSD-re meg mennének a játékok, programok. Viszont a telepítésnél nem engedi az új SSD-t kiválasztani. Formázva van, a partíció látható, a Lemezkezelő is látja, de a bootolásnál hiába állítom be azt, hogy innen induljon a pendrive után (telepítés), nem lehet rárakni a Windowst. Mit kellene tennem, hogy működjön a dolog?

2020. márc. 11. 22:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Újracsatlakoztatás után meg így néz ki, törölni/particionálni továbbra sem lehet.

[link]

2020. márc. 12. 00:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én minden mást lehúznék és telepító pendriveról bootolva shift+F10 és parancssorban :

diskpart

list disk

select disk 1(?)

clean

és ez mindent törölni fog róla..!

Csak nehogy rossz lemezre add ki a parancsot mert ez töröl bármit.

2020. márc. 12. 01:26
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet, én is ilyenben gondolkoztam már. :D

Most épp újraraktam, de úgy, hogy minden más meghajtót lekötöttem róla. Csak az új SSD van benne. Belerakom a másik SSD-t, megcsinálom a formázást kényszerítve, azon úgysincs adat és addig nem pakolom bele az adatokat tartalmazó HDD-ket, míg meg nem oldottam a problémát.

Az külön jó, hogy így a lemezek is jó sorrendben lesznek (0 -> C meghajtó; 1 -> D meghajtó; 2 -> E meghajtó; 3 -> F meghajtó + a külső vinyók). Idegesített, hogy az előbb a lemez 3 volt a C... Egyszer egy formázásnál vagy újratelepítésnél még veszélyes lehetett volna. Szeretem, ha logikusan van megoldva a dolog.

Meg amiatt is jó, hogy így újratettem, mert legalább nem 4 kisebb részre van particionálva az oprendszeres SSD, hanem csak 3-ra. Nem mintha MB-ban sok lett volna, csak idegesített, hogy valamiért még egy részt elvett. Így rendszer + helyreállítás + 100 MB EFI).

Köszi a segítséget! :)

2020. márc. 12. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!