Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell újratelepíteni a...

Hogyan kell újratelepíteni a Windowst egy másik SSD-re?

Figyelt kérdés
Nem sima telepítésről van szó, mert az okés. A helyzet az, hogy eddig egy 2,5"-ös SSD-n volt az oprendszerem, most viszont vettem egy M.2-es SSD-t is és erre szeretném áttelepíteni a Windowst, a másik SSD-re meg mennének a játékok, programok. Viszont a telepítésnél nem engedi az új SSD-t kiválasztani. Formázva van, a partíció látható, a Lemezkezelő is látja, de a bootolásnál hiába állítom be azt, hogy innen induljon a pendrive után (telepítés), nem lehet rárakni a Windowst. Mit kellene tennem, hogy működjön a dolog?

2020. márc. 11. 22:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Elvileg raksz be neki egy telepítőt (dvd, pendrive) ezt rakod be első helyre, az új ssd-t a második helyre. Felrakod az új ssdre a rendszert, meg mindent ami kell, meg esetleg ezt azt tudsz rámásolni majd utána. De azt hogy egyik ssd ről egy másikra rá rakod egy az egybe a rendszert olyan nincs. Ahhoz talán külön eszköz kell. Meg klónozásnak hívják.
2020. márc. 11. 22:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem átrakni akarom, hanem újratelepíteni egy másik lemezre. Ahogy írtad, úgy csináltam, de a régire rakta vissza a rendszert. A másikat (újat) nem engedte kiválasztani, gondolom azért, mert nem lehet egyszerre 2 Windows a gépen. Nézek videókat, biztos lesz valami ilyesmi is. Köszi a választ!
2020. márc. 11. 22:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Simán lehet 2 windows, nem ezzel lesz a gond. De ha mégis kavarna valamit, akkor a másikat kösd ki a gépházban. Esetleg nézd meg hogy rendesen csatlakozik a sata és a táp kábel (satánál nézd mind a 2 véget).
2020. márc. 11. 23:04
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen, közben rájöttem, hogy lehet kettő is, mert sikerült klónozni és utána az új SSD-ről bootolni a rendszert. Azonban most a régi lemezt formáztam, de így is megmaradt több partíció rajta, mert ezen volt a Windows. Ezzel mit lehet kezdeni? Vagy ez normális? Az elegendő szabad hely megvan rajta, de ha már belekezdtem, tökéletesen akarom megcsinálni... :D

Kép: [link]

2020. márc. 11. 23:52
 5/13 anonim ***** válasza:
#4: Előszöris lemezkezelőben törlöd róla az összes partíciót, majd a dinamikusra kattintva alap lemezzé konvertálod.
2020. márc. 11. 23:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem engedi törölni. Próbáltam, formáztam, de annyit ír ki, hogy "Súgó". Erről lett klónozva a Windows a másik SSD-re. De ezen nem maradhatott az elinduláshoz szükséges dolgok közül semmi, hiszen a SATA csatlakozó nélkül indítottam el a rendszert, a régi SSD-t így nem is láthatta a gép. Ám 4 részre van osztva és nem tudom törölni/formázni.
2020. márc. 12. 00:08
 7/13 A kérdező kommentje:
Az létezik, hogy az SSD-n eleve van pár partíció (párszáz MB-ról van szó, a tárhelyet nem befolyásolja nagyon)?
2020. márc. 12. 00:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Húzd le a sata lemezt és úgy bootolj!
2020. márc. 12. 00:14
 9/13 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam, de megpróbálom megint.
2020. márc. 12. 00:24
 10/13 A kérdező kommentje:
SATA-s (régi SSD) nélkül: [link]
2020. márc. 12. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!