Mire jó az undervolting?
Totál hülye vagyok a témában, de böngészés közben belefutottam. Amit írtak, hogy ha csökkentik valamennyire (mondjuk 0,1 volttal) a gyári értékeket, akkor alacsonyabb hőmérsékleten megy pl a cpu, a teljesítmény szinte változatlan és meghosszabbíthatja az alkatrészek élettartamát.
Amit nem értek, ha ez ilyen jó dolog, akkor miért nem alapból ezekkel a csökkentett értékekkel adják ki a gépeket? Hiszen az alacsonyabb fogyasztás megnövekedett akksi élettartamot is jelent pl laptopoknál?
Ha valamit félre értettem nyugodtan javítsatok ki.
11 :)
Csökkentetted azt a hő mennyiséget amit a proci/vga termel így vissza mentél abba a keretbe ahol még elegendő a rendszer hűtése, laptopoknak érdemes alátét hűtőt használni főleg ha játék vagy megterhelőbb feladat fut rajta hosszabb ideig, néha újra pasztázni és tisztítani a készüléket mert ez is okozhat teljesítmény ingadozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!