Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Grafikai programokra iMac...

Grafikai programokra iMac vagy sima Windows-os gép lenne a jobb?

Figyelt kérdés

Többnyire Adobe programok lennének használva rajta (Illustrator, Indesign, Photoshop...)

Több ember mondta, hogy hiába az 1000€ feletti Windows-os gép, sokkal jobbak és stabilabbak a fentebb felsorolt programok Mac-en.

2020. márc. 3. 20:09
 1/5 anonim ***** válasza:
17%
aki mondta az agyhalott. Ha nincs 3-4 misid "normális" mac ra felejtős munkára.
2020. márc. 3. 20:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Az apple tipikusan olyan, hogy bekapcsolod és megy. Nincs windowsos ezt frissítem, azt piszkálom, úgy hangolom össze stb. Maga az OP rendszer stabilabb (pl van hogy iOS szerver futtat 10 windowsos szervert, mert annak nem gond), viszont a gond általában az árral van. Európában pofátlanul drága és sajnos azt kell mondjam, hogy azért a pénzért ha ugyan annyit költesz magad által válogatott gépre amin windows fut, akkor végeredményben jobb gépet fogsz kapni, mert hiába fut gyengébben az adott program windows alatt, ha a hardver miatt kétszer-háromszor jobb a teljesítmény az almához képest, a plusz teljesítmény még mindig nagyobb lesz, mint a veszteség.

Apple akkor éri meg, ha mindened az, iPhone, iMac, apple TV adapter, stb, mert akkor tényleg nagyon jó, mindent mindennel össze tudsz kötni, windowsnál meg 10. óra után a hajadat téped, ilyen program, olyan kiegészítő stb mire működésre bírod (tapasztalat), vagy ha folyamatosan utazol és kell egy könnyű, hordozható gép (de mivel az iMac nem az, szerintem ezt hagyjuk is).

Összességében szerintem itthon jobban jársz egy egyedileg a munkára válogatott gépalkatrészekből összerakott konfiggal.

2020. márc. 3. 21:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor éri meg a Mac, ha a szoftver amit használsz grafikai feladatokra és amit kell használnod az az Apple saját szoftvere.

Egyébként mondjuk egy IMAC 27" nem a legfullosabb model ami teljesen alkalmas vágásra ilyen másfél millió forint környékén van. Addig egy Windows PC amit mondjuk te állítasz össze szintén másfél millió forint körül van. Teljesítményben körülbelül ugyan az lesz. Nem lesz lényeges kiütközés szerintem. A windows PC hardwere erősebb lesz, de az optimalizálás véget gyakorlatban teljesen hasonló lesz mit az imac.

Egyébként egy grafikai feladatokra szánt nem belépő szintű videókártya 300-400 ezer forint.

2020. márc. 3. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Windows PC alatt a másfél millió forintot kb:

intel i9, 32 GB RAM, 4k monitor és egy PNY Quadro RTX 4000 8GB GDDR6 társaságában gondoltam. Megfelelő táppal és m.2 -es nagyobb méretű mlc chipes SSD-vel. Lehet picit olcsóbban kijössz de max ilyen 1-2 száz ezerrel.

Itt igazából annyi a különbség, hogy az imac másfél milliós modellje csak erős középkategória addig a Windows PC esetén ez már erősen a High End. Persze ott is lehet még tovább menni.

PNY GeForce RTX 6000 Quadro 24GB GDDR6

Ez önmagában olyan 1,2 millió forintos kártya.

2020. márc. 3. 22:24
 5/5 anonim ***** válasza:

A vicc kedvéért létezik ilyen is:

PNY nVidia Quadro RTX 8000 48GB GDDR6 384bit

2,7 millió forint :D

2020. márc. 3. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!