Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem lehet valahogy felgyorsita...

Nem lehet valahogy felgyorsitani a netbookomat?

Figyelt kérdés

van egy Asus 1025c netbookom, és hát kicsit lassú pedig van benne 2 gb ram, a proci intel atom 1,60 ghz.

Az oldalakat lassan tőlti be, főleg a facebookot, várni kell rá hogy betöltse. van a netbookon hdmi kimenet is tehát elvileg tudja az 1080p-t játszani, de mikor ilyen ful hds filmet néznék akkor is lassú kicsit akad a film.

Ennyit bir ez a gép? nincs rá valami módszer hogy fel lehessen gyorsitani? windows 7 van rajta Ha windows 10et raknék rá nem lenne gyorsabb? vagy ha windows xpt? Néztem drivereket, támogatják ezeket az op rendszereket

2020. márc. 2. 10:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom egy Intel Atom, vagy hasonló proci van benne. Az nekem még a 480p videót se játssza le frame drop nélkül, 1080p-t nem is próbáltam rajta, szerintem úgy lefagyna mint a 13 éves AMD Phenom procim (amit 11%-on járat az 1080p) a 4K-tól.
2020. márc. 2. 10:35
 2/5 anonim ***** válasza:

A HDMI nem=FHD.

Ez egy bőven elavult gép, 10+ éves rendszerre épült. Win10-től még lassabb lenne.

A 2GB memória annyira kevés, hogy nincs min csodálkozni ha win 7 alatt is akad a rendszer. Egy Chrome

Ha bővíthető a RAM akkor próbálj meg bele szerezni max. pár ezerért +2GB-ot még.

Talán az dobna rajta egy kicsit, éppen ezért túl sok pénzt nem szabad kiadni érte, mert lehet semmi javulást nem tapasztalnál.

2020. márc. 2. 12:52
 3/5 anonim ***** válasza:
*Egy Chrome simán megeszi a felét.
2020. márc. 2. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Ebből nem tudsz többet kihozni, de azért még ne dobd ki, böngészésen kívül még sok dologra használható. A 2GB memória egyébként nem vészes, pár oldalnál még nem számít, tapasztalat... Az enyémben is Atom van, bár pár évvel későbbi. Próbáld ki a Windows 10-et, az áruházban sok ingyenes játék is van, legfeljebb visszamész Win7-re (előtte csinálj lemezképet). Vagy kipróbálhatod a ChromiumOS (ChromeOS) alapú CloudReady-t. Esetleg az Android-x86-ot.
2020. márc. 4. 23:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Fel raktam rá a Windows 8.1et és valamivel gyorsabb lett, filmeket is jól viszi
2020. márc. 5. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!