Mi alapján kell videókártyát választani?
Vennék egy új gépet. A processzor Ryzen 1600AF/2600/3600 közül lenne valamelyik.
A videókártyákkal viszont gondban vagyok. Ajánlottak 50-100000-ig mindenfélét.
Pár játék 2019-ből, amikkel szeretnék játszani: Resident Evil 2, A Plague Tale Innocence, talán Control, Metro Exodus, Red Dead Redemption 2, Sims 4. Azért ezeket írtam, mert (lehet, hogy rosszul) gondolom, de újak és nagyobb gépigényűek, mint mondjuk egy régebbi GTA 5.
Gépigény oldalra rákeresve azt láttam, hogy van, amelyik kártyából elég a 4 giga, másból nagyobbat kér. Mi számít igazán egy kártyánál? 50-ért is már kapok olyat, amivel ha nem is maxon, de szépen mennek a játékok? Vagy megéri a 100-at rákölteni? Vagy azt csak akkor, ha multizok?
Esetleg azt is érdemes nézni, hogy hány ventilátor van rajta?
Az egyik oldalon, ahol nézegettem a gépeket, igazából szinte mindenre rászórták az 5 csillagot, szóval ezzel nem jutottam előrébb.
A processzorok biztos, hogy a fent említettek lennének. Játékokból is azokkal mindenképp szeretnék játszani. A többi hardveres dolgot ezekhez igazítanám.
Na, itt jön az, amit írtál a végén. Egy 50 és egy 100000-es kártyánál mit érzékelnék másképp? Mondjuk, ott a Metro Exodus. Ott a minimumra egy 50 körüli kártyát ír. Ajánlottra 150-et. A minimum mit jelent? Régen játszottam, amikor még nem voltak óriásiak a felbontások és ott kb. érzékeltem is pontosan, hogy a minimum-maximum mit jelent, a mostaniaknál ezzel már nem vagyok képben.
És a minimum-ajánlott között mit kapok?
https://www.youtube.com/watch?v=w6FRDz94WIY&t=771s
itt van pl.a metro exodus egy gtx 1650 super kártyávan külömböző felbontásokon,de rengetek vga teszt van a youtuben,néz körűl.
Nekem egy gtx 1650super karim van 58000ft. volt és én el vagyok vele.
A játékok hivatalos oldalán találod meg az ajánlott gépigényeket, azt a gépigényt, amire a fejlesztők megálmodták a játékot. Azon a szinten lesz a legjobb a játékélmény. Persze a PC előnye a konfigurálhatóság, így ha szeretnéd, hogy a főszereplő fanszőrzetén is megtörjön a fény, akkor nyugodtan vehetsz 500 ezerért is videokártyát, de az nem fog sokat hozzáadni a dologhoz. Meg ha nincs elég jó hardver, akkor lefele is lehet lépni, csak arra kell figyelned, hogy a minimum meglegyen, mert az alatt már nem lesz élvezhető.
A ventilátorok száma azt befolyásolja, hogy mennyire lesz hangos. Egy háromventis kártya például némán megoldhatja a kártyát terhelés alatt is, egy egyventis kártya alapjáraton is képes visítani. De ez függ a hűtőbordától és a ház szellőzésétől is.
A felhasználók értékeléseivel nem kell foglalkozni.
#3: Ez a videós dolog jó ötlet! :D A videó alapján az extreme nekem már nagyon fullos. Szóval az a kártya ilyen jól viszi? Medium/high is vállalható nekem bőven. A játékélményem meglenne.
Milyen processzorral használod?
#4: Igen, ez az, hogy amire valaki azt mondja, hogy gyenge megjelenítés, mert nem látni a fanszörzetet, az nekem már bőven egy jó megjelenítés.
Alapjáraton csendes gépet akarok, de terhelés alatt nem zavar, ha hangos, úgyis a játékot hallgatom. Ilyen szempontból, tehát nekem mindegy a ventik száma?
#5: Tesztek alapján a legtöbb dolog nekem szépnek tűnik... :D
A gtx 1650 supert egy i5 4590-es procival használom.
Szerintem ár-érték arányban ennyiért nem rossz,persze ha van rá kereted lehet combosabbat is venni,a jövőre nézve meg pláne hisz ennek a vramja 4gb.
Én nem sokat játszom csak alkalmanként,így nem akartam sokat költeni.
R 3600x
Gtx 1660Ti
Vagy RX5600XT.
Mellé 16 gb 3200 Mhz ram.
A kiszemelt játékokhoz bőven elég. Meg pár évig, ha megtetszik valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!