Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aki jártas a VGA OC-ban,...

Aki jártas a VGA OC-ban, gyári VGA OC okozhat ilyet? Help me!

Figyelt kérdés

Van egy Asus 1060 6GB gyári OC-s kártyám.

Lassan 3 éve van meg, a kezdetektől fogva olyan dolgokat produkált, hogy random fekete kijelző játék közben, ventilátorok 100%-ra pörgetése, majd csak reset után lehetett csak "feléleszteni" a gépet.

Pl. Rainbow Six Siege-ben ha beléptem a shop-ba és rányomtam valami tételre, instant elsötétült a monitor, a hang elkezdett darálni, ventik felpörögtek.

Vagy pl. Rust-ban rakétával lőttem egy falat, vagy c4-et dobtam valamire, ott is ugyan ez.

Nem rendszeresen, vagyis nem minden esetben csinálta ezt, de kb. 80%-ban a leírtak alapján történt a hiba.

Volt hogy random játék közben is megtörtént ez az egész.

Az évek alatt csomó mindent kipróbáltam, GPU terhelés, old driver stb. semmi nem hozott eredményt.

A probléma ugyan úgy fennállt.

Mindig is fel volt telepítve az Asus GPU Tweak II, ezzel állítottam be a hűtést stb, más dologba nem piszkáltam bele (mivel nem értek hozzá)

Aztán a napokban megint elkezdte csinálni a shadow of the tomb raider-ben ha beléptem a tábortűzbe, hogy fekete kijelző stb.

Végső elkeseredésemben az Asus GPU Tweak II-ben lehúztam minden OC-t nullára, vagyis alap értéken tuning nélkül megy a VGA.

A GPU órajeltől kezdve mindent.

És azóta megszűnt a probléma!

Soha nem piszkáltam bele a fix értékekbe, csak a venti fordulatot állítottam be.

Szóval egyenlőre úgy néz ki minden szuperül megy, a játékok ugyan úgy futnak OC nélkül is mint előtte. Semmi lassulást nem tapasztalok, vagy kevesebb FPS-t.

Rust-ban pl. direkt vagy fél óráig egy moded szerveren csak rakétát lőttem, hogy teszteljem a kártyát :D

Mivel nem értek hozzá, fogalmam sincsen hogy ez csak egy amolyan "átmeneti" időszak és azért szuperál minden, vagy tényleg a gyári OC (amit már megszüntettem) okozta ezt az egészet?

Mellékelek egy képet is, milyen amikor alapbeállításon vagyis gyári OC-n van minden!

[link]

A válaszokat előre is köszönöm!

2020. febr. 19. 09:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha szar a tápegységed, akkor igen.
2020. febr. 19. 10:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Terhelés alatt milyen hőmérsékleteket mutat? Nem lahat, hogy nagyon visszafogtad a hűtést?

Egy gyári OC-s kártyának a gyári OC a normális állapota. Ezt a gyártó úgy határozza meg, hogy ne okozzon gondot a használat során. Ha mégsem működik megfelelően, az garanciális probléma.

2020. febr. 19. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Simán lehet, hogy valami nagyon selejt kártyát kaptál, ami még a gyári OC-t sem bírja. Ilyenkor gariban ki kell cserélniük, de egyáltalán nem biztos, hogy náluk is előjön a hiba.

Tápegység hiba is lehet, ahogy írták már fentebb.

2020. febr. 19. 11:01
 4/6 anonim válasza:
0%

A kártyádnak 450 táp a minimum. De azért egy 500as ajánlott.

Láttam olyat hogy valaki egy 250es táp mellé berakott egy hasonló kártyát. Ment a gép, csak nem úgy ahogy kellett volna.

2020. febr. 19. 11:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Egyébként én is gyári hibás kártyára tippelnék, ami alapból nem bírja az OC-t.

A 3 év garit buktam mert megbontottam a kártyát tavaly pasztázás miatt, klasszikus leragasztott csavar.

Már nem tudtam mit tenni kínomban, így reménykedtem hogy az újra pasztázás talán segít.

Egyébként több órás 100%-os terhelés mellett sem megy feljebb 70 foknál a hőmérséklet.

3 féle monitorozó programmal is teszteltem, szóval tuti nem a hőfok volt a ludas.

A tápom egy EVGA Gold 600W, pontos típusát nem vágom mert most melóban vagyok, nem tudom megnézni.

2020. febr. 19. 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Végül is a lényeg, hogy amióta lehúztam az Asus GPU Tweak II-ben minden OC-t, szuperál a kártya.

Idén tervben van, hogy alaplapot cserélnék és fejlesztenék a gépen.

Csak nem tudom hogy most tényleg a VGA szarakodik, vagy a táp, vagy az alaplap stb....

Mert igazából csak alaplapot és procit cserélnék.

Jelenleg egy i5 8600K van a gépemben, de szeretnék váltani AMD-re.

2020. febr. 19. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!