Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Konzolokon mi értelme van a...

Konzolokon mi értelme van a szoftver frissítéseknek?

Figyelt kérdés
Régen még a PS2-es időkben ilyesmi nem volt, de az újabb konzol gépeknél PS3, PS4, Xbox,stb már kötelező időnként frissíteni a rendszer szoftvert, mert az újabb játékok megkövetelik az újabb verziót. Ennek mi értelme? Mi pluszt ad hozzá a géphez?

2020. febr. 14. 06:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

mindig mondtam, sok a hülye ebben az országban

itt pl rögtön az elején, 3ból 2 hülye

remélem ez az arány javul, ha tovább olvasom

2020. febr. 14. 19:58
 12/14 anonim ***** válasza:

#9 szoftverfejlesztő vagyok több mint 10 éve

állati nagy baromságot beszélsz

2020. febr. 14. 20:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Konzolon a szoftverfrissítések új funkciókat adnak hozzá a rendszerhez, esetleg javítják a teljesítményt és igen általában a másolás védelemhez is közük van.

Manapság már elég nehéz ellenőrizni/látni ténylegesen mi haszna is van a dolognak például Xbox One és PS4 rendszereken, régebben sokkal látványosabbak voltak a dolgok. Például még Xbox 360on az egyik frissítéssel sikerült annyira lecsökkenteniük a rendszerszoftver méretét, hogy utána a 2 fős privát chat helyett lett hely 8 fősnek ami meghatározta az online játékot a későbbiekben.

Másolásvédelem esetén általában egy úgymond végső védvonalként funkcionál a dolog, hiszen egyszerűen megkövetelik a játékokban, hogy legyen felfrissítve a rendszer a legújabb verzióra. Például ha jól emlékszem néhány korai PS4 rendszerszoftvert sikerült feltörni, de csak pár játék fut rajta ugyanis az összes többihez frissíteni kellene a rendszert.

Az is jó ok, hogy ezzel a sokszori gyakori szoftver és játék frissítésekkel rászoktatnak, hogy mindig online legyél. Ha odaszoktatnak az online felülethez könnyebben is vásárolsz és megszokod, hogy a játékok félkészen jönnek ki aztán majd javítgatják őket.

Ilyen tervezett elavulásos szoftverfejlesztésről csak telefonoknál hallottam ahol sokkal szűkebb az életciklus és egymásba folynak a generációk. Vagyis egy egy régebbi telefont hiába lehet még frissíteni a legújabb rendszerre utána érezhetően belassul, hogy ösztönözzön az új vásárlásra. Konzoloknál a széles generációk miatt nincs ilyen, ráadásul ha új játékokkal akarsz játszani akkor kell új gép is.

2020. febr. 15. 08:14
 14/14 anonim ***** válasza:

"Vagyis egy egy régebbi telefont hiába lehet még frissíteni a legújabb rendszerre utána érezhetően belassul, hogy ösztönözzön az új vásárlásra."

Szerintem még ez sem feltétlenül igaz minden esetben. A szarabb gyártóknál, mint az Apple és Samsung el tudom képzelni, de a legtöbbnél szerintem szimpla nemtörődömség. Ha 3 év eltelte után már nem 4, hanem 8 magos CPU-k és nem 1 hanem 3GB RAM a standrard, akkor szimplán az új hozzáadott szolgáltatások padlóra küldik a régit, plusz a gyártók sem erőlködnek annyit az optimalizálással ahelyett, hogy aktívan prőbálnák ellehetetleníteni a régi modelljeiket. Végül is lelassuló eszközzel a felhasználó elégedetlen, az elégedetlen felhasználó pedig nem biztos, hogy legközelebb is a te termékedet veszi.

Ezért lenne jó, ha külön lehetne választani a feature update-eket a security update-ektől, de sajnos ezeket egy csomagban lehet letölteni és telepíteni.

2020. febr. 15. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!