Konzolokon mi értelme van a szoftver frissítéseknek?
nem ad hozzá semmit, sőt elrejtenek bennük ugye hibákat, amelyek pár hónap után szépen elkezdik lassítani a rendszert, fagy stb... így "rákényszerítenek", hogy újabb típust vegyél!
Ezért nem szabad soha frissíteni! Én pl amióta megjelent Win7-et használok. SOHA nem frissítettem és semmi bajom nem volt belőle, de ugyanez igaz a telefonomra is!
#1-es kretén, nem kell foglalkozni vele.
PS2 időkben nem léteztek szoftver frissítések, mert nem volt rá lehetőség.
Ahogy kiadtak egy játékot az olyan volt és kész.
Manapság azonban sokkal hatékonyabban működik az, ha utólag van lehetőség új szolgáltatásokat hozzáadni, hibákat javítani és nem az elsődleges kiadást hosszú hosszú hónapokig késleltetni.
2-es miért lenne kretén? Igaza van! Ma sajnos ez megy! A legtöbb frissítésbe késleltetett rendszerhibákat rejtenek el, hogy folyamatosan romoljon a felhasználói élmény és új termék után nézzen a delikvens. Informatikus vagyok, tudom. Mivel mi is ezt csináljuk. A felhővel és egyéb szolgáltatásokkal magunkhoz kötjük az ügyfelet és a "kényszerű" frissítésekkel szép lassan rontjuk a felhasználói élményét! Egyszer csak jön és arra hivatkozik, hogy elavult, lassú az eszköze, mi pedig ajánlunk neki újat!
Amúgy abban is igaza van, hogy nem szabad semmit frissíteni! De privátban nagyon szívesen elmondom neked a részleteket, hogy miért is, és mit a trükkök amivel frissítéskor átvernek a szoftverek készítői!
#3 kretén numero dos :D :D :D
Hasznossági mutatók is sokat elárulnak... :D
@baltiload
Érdekes én is van hogy írok olyan választ ami megosztó, és/vagy nem feltétlenül értett mindenkit egyet vele és van hogy leszavazzák. Még sincs ennyire lehúzva az értékelésem. Valószínűleg az az oka hogy nem írok olyan égbekiáltó inkompetens baromságokat mint te.
Utána eredni csak az után lehet, akinek kint virít a felhasználóneve. Nem tudsz célzottan negatívan értékelni valakit, ha nem tudod, hogy kit is értékelsz ugyebár.
Ami pedig a szoftverfrissítősdit illeti, van benne valami igazság, csak épp nem így megy ez. Tervezett elavulásnak hívják ezt a folyamatot és higgyjétek el, már a gyártósoron számolnak ezzel a tényezővel. Ez nem valami mumus, amitől félni kell és meg kell vetni, ez csak egyszerűen abból ered, hogy manapság már nem szándékozik senki sem tartós terméket gyártani, mert az egyszerűen lehetetlen. A tömeggyártás a lényeg, mivel elképesztő mennyiségeket kell legyártani napról napra, ez pedig egyértelműen csökkenti a leendő termék várható élettartamát. Ti EZT a dolgot fújjátok fel és mondjátok, hogy egyik frissítésről a másikra elsül a teló a kezetekben, holott itt csak arról van szó, hogy ku**va sokan vagyunk a Földön és a termelésnek KI KELL elégítenie minden igényt (Az már megint más kérdés, hogy ebben majd egyszer összeroppan az emberiség.). Ezt csak (a minőség rovására) a "darabszám" növelésével lehet elérni.
Hogy közvetlen a kérdéshez is hozzászóljak, egy szoftverfrissítés sok minden pluszt nyújthat. Úgy nagy általánosságban adhat akár szélesebb körű támogatottságot, új funkció(kat) hozhat el vagy meglévő elavultabbakat távolíthat el/cserélhet le, teljesítmény növekedést okozhat, vagy akár foltozhat egy/több komoly biztonsági rést is.
Azt meg, hogy a motorháztető alatt mi változik egy szoftverfrissítéssel, nem tudhatod. Lehet, hogy az új játék a jelenlegi szoftververzióval hibamentes, de az előzővel bugos, így az újra optimalizálták csak eleve. Ez esetben indokolt a megkötés, hogy telepítsd a frissítést a játék letöltése előtt. Bár nem tudom hogy megy a frissítés, nem hinném, hogy változtatnának bármit is olyan mértékben a rendszeren, hogy ne futhasson a játék régebbi rendszerekkel is.
#3 informatikus... Ne röhögtess! :D
A mucsaröcsögei általános iskola rendszergazdáját ilyen témakörben nem nevezném informatikusnak.
Egyetlen szabályzás/törvény sem engedi meg, hogy szándékosan amortizálják a szoftvert, és egyik cég sem aka sokmilliárd dolláros bírságot. Arról nem is beszélve, hogy presztízst veszítenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!