Miért gyártanak olyan magas órajelű processzorokat?
Régebbi típusú számítógépem van: Intel Core 2 E6750, Geforce 8800GT videókártya, 4GB DDR2 ram, stb.
és nem értem, hogy a mostani processzorokat miért gyártják olyan magas órajellel? Mert látom, hogy az Intel i5 és i7 típusúaknál nem ritka a 3600-3700 MHz-es órajel sem.
Amikor még utoljára foglalkoztam a számítógépekkel, a legmagasabb órajelű Pentium 4-es 3700 Mhz órajellel működött, de már az is nagyon melegedett.
Főleg a két összekapcsolt Prescott magos P4 3700 MHz-en egy kisebb elektromos radiátornak megfelelt.
Szóval, ezek az új processzorok nem melegszenek annyira, illetve biztonságos a járásuk így is?
Ha új alaplapot, processzort, videókártyát, memóriát vennék, és inkább internetezésre használnám, akkor elég lenne egy Socket 1151-es alaplap Intel i5 processzorral, mondjuk i5-9400 hexa-core 2,90 GHz, 8 GB DDR4 ram, valamilyen használható videókártya, és kész.
Illetve egy kérdésem volna még: jelenleg Windows XP-t használok, és az olyan játékokkal is játszom, mint a történelmi Max Payne első része (2001-es), vagy a Max Payne 2 (2003-mas), illetve Worms 4, Tropico 3, Far Cry 1, Overlord 1-2 stb. szóval ezek a régebbi játékok mennének egy Windows 10-es operációs rendszeren? Mert ugye az volt régen a felállás, hogy a Windows lefelé kompatibilis. De egyébként ez nem igaz, mert a FIFA 99-el sem tudok játszani, hiába van meg lemezen. (Ahhoz Windows 98 kell)
A fenti konfigurációval, amit feltüntettem, például menne a GTA 4? Mert tudom, hogy annak elég izmos gép kell.
Előre is köszönöm a válaszokat?
Érdekes, a számítástechnika az az ág, ahol mindenki többet tud a másiknál. A politikában, illetve a fociban tapasztaltam hasonló jelenséget.
Én örülök neki, ha a mesterséges intelligencia a játékokban teljesen eltűnik, hiszen mint látom, nincs igény rá, illetve így nincs a mai játékok közül egy sem, amiért hajlandó lennék 120-150 ezer forintot rákölteni a gépre, hogy fejlesszem.
Videórendeleréshez nem értek, azt hagyom nyugodni.
Játék??? Alien izoláció 2014-es kiadás. Az is egy hatalmas Penumbra koppintás. Mert honnan máshonnan vették volna a szekrényben bújkálást, mint onnan. Sem arctámadók sincsenek, sem semmi, ami hasonlítana a hajdani Alien-filmekre. De vajon minek? A megcélzott korosztály már úgysem emlékszik semmire, mert akkor még nem is élt.
De jönnek a távol-keleti akcióhősök, akik leváltják Max Paynet, Kane Lynchet, meg a többi europid főhőst.
Hát akkor jó játékot kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!