Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem meleg a VGA-m egy kicsit?

Nem meleg a VGA-m egy kicsit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Asus Radeon R9 380 DGB Strix

Főleg idleben gondolom, felmegy 60-65 Celsiusra, anélkül, hogy a ventik bekapcsolnának. 10 perc Furmark teszt alatt viszont a legmagasabb hőmérséklet 76 Celsius volt. Szobában 21-22 Celsius van.

Mit gondoltok?

Köszönöm!

2020. jan. 20. 14:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
DGB=4GB
2020. jan. 20. 15:00
 2/11 anonim ***** válasza:

Vedd feljebb a ventilátorok fordulatát illetve állítsd be, hogy már 60 foknál bekapcsoljon 50%-os fordulattal a hűtés.

Egyébként 100%-os terhelés alatt pl. 60%-os ventilátor fordulat mellett a 76 fok normális érték.

Ha zavar akkor vedd feljebb az fordulatot, de baja a kártyának nem lesz ettől a hőmérséklettől. Akár tartósan 80 fokon is üzemelhet órákon át.

2020. jan. 20. 15:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Hálás köszönetem!!! :)
2020. jan. 20. 15:10
 4/11 anonim ***** válasza:

Miután terhelés alatt nem melegszik túl, így simán csak a gyári beállítások lettel túl csendesre beállítva, az AMD vezérlőszoftverben be kéne tudnod állítani egy custom fan curve-t, azaz mekkora hőmérsékleten mennyire pörögjenek a ventik. Ahogy olvastam sokan elégedetlenek vele az elmúlt egy évben, de nekem jelenleg Nvidiám van, így ha neked se tetszik akkor esetleg MSI Afterburnörrel is próbálkozhatsz.

Én személy szerint 50-55 fokig szoktak úgy beállítani, hogy egyáltalán ne halljam a ventiket, (alacsony fordulatszám, nem 0 RPM), így elalváskor se zavar.

2020. jan. 20. 15:16
 5/11 A kérdező kommentje:

Negyedik is nagyon köszönöm!

Leszedtem az ASUS saját programját, de nem valami nagy szám. Meg fogom nézni ezt az MSI Afterburnert.

2020. jan. 20. 15:27
 6/11 xKakashix ***** válasza:
MSI Afterburnerrel nagyon jól és egyszerűen be lehet állítani és menteni a fan profilt, én is azt használom
2020. jan. 20. 15:32
 7/11 A kérdező kommentje:

Hatosnak is köszönöm!

Tényleg jó ez az MSI Afterburner. Így állítottam most be:

40C - 25%

50C - 30%

60C - 45% (50%-ot kicsit hangosnak tartottam)

70C - 60%

80C - 80%

90C - 100%

Miközben ezt írom, arra is rájöttem, hogyan lehet beállítani, hogy fokozatosan emelkedjen a százalék a hőmérséklettel arányosan.

Mit gondoltok?

2020. jan. 20. 15:54
 8/11 A kérdező kommentje:
Na, tíz perc Furmark (1920*1080), MSI Afterburner használatával maximum 66C. Ezt egy kicsit hűvösnek tartom, de majd besakkozom az értékeket.
2020. jan. 20. 16:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért van beállítva gyárilag a 60°C, mert a vram és a vrm degradálódás ezen a hőmérsékleten nulla (mindeközben az alaplapi vrm a legtöbb gépen 90°C körül szokott mozogni, a kondenzátorokra 110°C-ig szoktak vállalni garanciát). Ezzel szemben a ventilátor állapota nagyon gyorsan romlik, és nagyon gyorsan hangos lesz, ha üresjáratban, netezés, videonézés közben is pörög. Nem beszélve a hűtési teljesítményéről is, azaz pár éven belül elviselhetetlen lesz függetlenül attól, hogy üzemképes. A jobb tápegységekre is azóta adnak a 5-10 év garanciát, meg a jobb videokártyákra is 4-5-öt, amióta bejött a félpasszív üzemelés, mert anélkül ezt nem lehet megcsinálni.

Én olyan profilt használok, hogy passzívan működik 60°C-ig, aztán 60°C-n felugrik arra a szintre, ahol még nem hallom. Ezután pedig 5°C közönként exponenciálisan emelkedik.

2020. jan. 20. 16:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Kilencedik válaszadó, a Tied sem rossz tipp.
2020. jan. 20. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!