Hány darab SSD-t raknátok a gépetekbe?
Alap dolgok simán elvannak HDD-n, amúgy nekem bőven elég egy 500-as SSD. Azon elfér minden, 1-2 játék is ha kell, fontos dolgok le vannak mentve és felhőben is megvannak, melós dolgokat szerverre mentem.
Eljutottam oda, hogy a gép maga csak egy "platform" számomra a dolgaim bárhonnan elérem.
10 db ot. De egyik se lenne kisebb 1TB-nál..
(csak sajnos nincs pénzem rá)
Nálunk a gépekben vagy egy SSD és mellette egy HDD. Ez még mindig egy jó felállás, főleg, hogy van itt 3TB-os meghajtó is, ami azért SSD-ből bőven drága lenne, ráadásul ez a HDD rendszeresen ír, amit az SSD-k korlátozottabb mértékben viselnek (és ez a korlát az évekkel egyre jobban romlik, főleg az olcsóbb daraboknál). Szóval van olyan terület, akol a HDD még jobb/megfizethetőbb.
Tesóim már M.2 meghajtón nyomják a rendszert és az alapvető appokat (250GB) és ez mellett egy 500GB a játékoknak és a munkára. A többi adatot felhőben/NAS-on/másodlagos gépeken tárolják. Nálam is hasonló: 250GB M.2 a rendszernek, most veszek 500GB-t SSD-t a játékoknak és munkafelületnek (egy öreg 640GB WD Black helyére), de én még tartok egy 2TB-os HDD-t az egyéb adatoknak (családi képek, videók stb). Mivel ez a lemez nincs sokat nyúzva, így gyakra lekapcsolhatja magát azaz sok vizet nem zavar. ha kell, akkor majd felpörög és lehet rajta másolgatni/nézegetni dolgokat. Ez szerintem egy nagyon ideális felállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!