Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két nvidia kártya SLI módban...

Két nvidia kártya SLI módban miért lassabb mint egy darab?

Figyelt kérdés

Adott egy régi számítógép. Raktam bele két egyforma márkájú és típusú videokártyát amit SLI módba kapcsolva használok. Semmi hibaüzenetbe, akadályba nem ütköztem, minden beállítás megfelelő..

mégis, játékok és benchmark programok alatt ugyanolyan teljesítményt kapok mint ha kiveszem az egyik kártyát. Pedig minden jel szerint működik az SLI, msi afterburner monitoring szerint is arányosan használatban van mind a kettő, ugyanúgy melegszik is mind a kettő..

Egy másik gépben is teszteltem a két videokártyát SLI-ben, ott megvolt az elvárható teljesítmény növekedés ugyanazzal a benchmark programmal. Tehát a kártyák és a híd biztosan jó.

Próbálkoztam többféle operációs rendszerrel, rengeteg driverrel, de hiába..

Gondoltam az alaplapon északi híddal lesz gond, bár semmi egyéb probléma nem jelentkezett. És itt jött a csavar, hogy egy random játék, nevezetesen a COD2 valamiért hozta az elvárt SLI teljesítményt. Egy kártyával kb felére csökkent a frame szám kettővel visszanőtt.

Teljesen tanácstalan vagyok, neten sem találtam megoldást, bár találtam pár fórumot ahol hasonló rejtélyes problémába futottak emberek..

Valami ötlet, tanács?

2019. dec. 19. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
CPU limit lehet szerinted?
2019. dec. 19. 22:00
 2/8 A kérdező kommentje:

Gondoltam erre is, sok helyen olvastam, hogy esetleg a proci kevés neki. Végül ezt is elvetettem, mert korabeli teszteknél ugyanez a konfiguráció megfelelően működött. Egyúttal én is feljebb húztam a cput, (2.66-ot 3.2-re) és alig 5 fps javulás volt a benchmarkban, holott legalább 50 fps-el kellene többnek lennie..

Amint lesz időm, sorra veszem az összes nvidia drivert 160-tól 190-ig, mert valami azt súgja a szoftver a hunyó..

2019. dec. 19. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

másodlagos vga slot sebessége az milyen?

Illetve biztos hogy megy az SLI?

nForce alaplapi vezérlő, plusz nvidia vga van?!

2019. dec. 23. 20:53
 4/8 anonim ***** válasza:
processzor és vga típusa?
2019. dec. 24. 20:11
 5/8 A kérdező kommentje:

Ez egy 13 éves (annak idején csúcs) gép, a következő alkatrészekkel:

alaplap: evga nforce 680i sli 122-ck-nf68-ar

cpu: Intel Core2 Extreme QX6700 (2.66 GHz, 1066 MHz FSB)

vga: 2x nvidia Geforce 8800 GTX (ASUS)

ram: 4x 2Gb DDR2 800mhz (5-5-5-18) (corsair)

op.rendszer: Windows Vista 64 bit

Az alaplapon van 2db PCIEx16 csatlakozó plusz egy harmadik PCIEx16 amit a kézikönyv "PCI Express Graphics Expansion"-nak hív. Elméletileg ebbe kell a harmadik kártyát rakni 3 kártyás rendszereknél, de ebbe csak a harmadikat lehet, egy vagy két kártyás rendszereknél szabadon kell hagyni.

Az nvidia control panelban engedélyeztem az SLI módot, semmi változás. 3Dmark06-ban csak 11500 pontot kap a rendszer, SLI módot kikapcsolva 11200... Ez a különbség olyan elhanyagolható, hogy gyakorlatilag megegyeznek..

Egy korabeli cikk szerint 14000 pont lenne a minimum ha nem overclockolom az alkatrészeket: [link]

Újonnan azt is észrevettem, hogy néhány játék igenis használja az SLI-t, pl a FEAR is, ami ugyanúgy mint a COD2, szinte dupla akkora sebességet ad ha az SLI mód engedélyezve van.

Régi driverekkel próbálkoztam, de forceware 160.04 alatt egyáltalán nem működött a rendszer, pedig a fenti tesztben 97.02-vel teszteltek.

Valami durva szoftveres hiba lehet a hunyó..

2019. dec. 26. 18:35
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Valahogy hiányolom a jónevű, kilowatt környéki táppal hencegést!
2019. dec. 27. 17:18
 7/8 A kérdező kommentje:

A tápra is gondoltam, de direkt megmértem a csatlakozókat, nincs velük gond, mindenhol leadja a megfelelő áramerősséget.

Annak idején csak altatták a jónépet az 1000W feletti követelménnyel a G80 SLI-hez, akár egy 600-650W-os táp is teljesen kiszolgálja, ha meg van a minimum ~17A a 12V-os csatikon. Én azért 750W tápegységet használok vele.

Megjegyezném, hogy 175.19 forceware driverrel már 13200 pontot sikerült 3dmark06-ban elérni, ez már majdnem ott van a szinten, de valami még mindig nem oké, de most már szinte biztos, hogy csak driverek a hibásak.. hiába, ennyi idő után képtelenség ugyanazt a szoftveres környezetet reprodukálni mint annak idején és ha csak egy keretprogram vagy driver nem passzol, borul a rendszer..

2019. dec. 27. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
750W MILYEN táp?
2019. dec. 28. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!