Főleg a Youtubera gondolok, egy kimerevített képkocka élesebbnek bizonyult, de nem tudom lejátszás alatt ez nem okoz-e zajosodást, szétesést.
2020. jan. 17. 10:23
1/6 anonim válasza:
Kisebb kijelzőn a nagyobb felbontás kontrasztosnak és tisztának látszik, mivel nemcsak kitölti a területet az összes képpont, de még többször annyi is áll rendelkezésre, amik egymáshoz közel vannak nyomva. Ugyanazt a területet négyszer annyi képpont tölti be = részletgazdagabb kép. Ha a konfigurációnak nem probléma ennyi adatot feldolgozni a stabil lejátszáshoz, akkor gond sincs belőle.
2020. jan. 17. 10:28
2/6 nemaRendőrség válasza:
Netto baromság. Ugyanúgy ki kell találnia a pixelek végső színét mintha csak hd lenne a kép.
Már ha normális a fullhd minősége, nem ilyen jify szintű
2020. jan. 17. 11:13
3/6 anonim válasza:
Fhd monitor azért fhd mert azt a felbontást tudja nem tud megjeleníteni 4K t nincs különbség 1080p és 4K közt egy 1080p s monitoron . Megvan adva hány képpont t tud megjeleníteni a monitor és ha 1millioszorosra veszed felbontást a monitor attól meg nem lesz képes megjeleníteni
2020. jan. 17. 11:31
4/6 anonim válasza:
Az első mondja hogy jól ne hallgass a másik kettőre. Pont a Youtubeot akartam én is ajánlani mivel ott közvetlenül össze tudod hasonlítani de akkor ezek szerint te is láthattad hogy jobban néz ki a 4k 1080p monitoron. Számomra is tisztán látható a különbség. Nem véletlen lehet sok újabb játékban is 200% rá allitani a render scalinget ami az alap felbontás 4 szerese általában. Ha semmi értelme nem lenne minek lenne ilyen funkció??
Néhány régebbi elsimítás technológia is erre épült csak pont emiatt eléggé erőforrás igényes. De ja "nettó baromság"...
Van is róla videó ami elmagyarázza miért szebb a 4K tartalom 1080p kijelzőn.
Természetesen. Nekem is fhd monitorom van, ahol tehetem 4k tartalmakat nézek én is. Az egyes és négyes válaszoló írta a frankót. A másik kettő meg nézzen már meg egy fhd tartalmat és egy 4k tartalmat fhd monitoron. Ha nem látják a különbséget, menjenek szemészetre. Az egy dolog, hogy natív felbontáson megy a 4k videó is. A lényeget az egyes és négyes válaszoló leírta.
2020. jan. 17. 14:17
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi 1,4,5, a videót különösképp! Nyilván tudom, hogy nem lesz 4K, de nem is erre irányult a kérdés. Egyszerűen megnéztem, és jobban néz ki, most már az is tudom, hogy miért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!