Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tehetek, ha nagyon kevés...

Mit tehetek, ha nagyon kevés a szabad hely a meghajtón és már nem tudok többet felszabadítani?

Figyelt kérdés

Pár éves laptoppal, Win10-zel és kb. 30GB SD-vel már csak 200-300 MB szabad hely van, de már lement 100-ra is. Már sok dokumentumot töröltem, már szinte semmi saját dolog nincs a gépen. Leginkább csak pár kilobájtos szöveges dokumentumokat használok.

Nagyobb SD-re újra fel kell telepíteni a Win10-et? És ahhoz meg is kell venni a Win10-et? Ezen most gyárilag rajta van legálisan az oprendszer is.

Vagy milyen egyéb megoldás lehet?

Nekem 200MB szabad hellyel is jó lenne, csak attól tartok, előbb-utóbb így el se fog indulni a gép. A pár kilobájtos szöveges fájljaimmal így is el tudnék lenni, kérdéses, bármibe is befektetnék-e, de érdekelnek a lehetőségek.

2020. jan. 16. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem kell újratelepíteni. Nagyszerűen klónozható a rendszer egy nagyobb meghajtóra.

De használhatsz külső hátértárat is.

2020. jan. 16. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, jogosult vagy-e másik meghajtóra telepíteni. Én ugyanígy jártam, ahogy te, kihízta a Windows-om a tárhelyem. Legyalultam, és Linux Mintet használok.
2020. jan. 16. 19:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

50GB-nál kisebb partícióra nem érdemes win10-et telepíteni. A hivatalos abszolut minimum a 32GB. De én nem kezdenék 120GB alatt (ami valójában 111).

Akit a boltban beszivattak atom procis 30GB eMMC géppel az áttérhet Linux Mint-re.. ;P

2020. jan. 16. 19:35
 4/7 Dongaben ***** válasza:
Ha a laptopban van DVD olvasó beépítve, annak helyére lehet beépítőkerettel tenni egy HDD-t. CD-t, DVD-t ma már nem érdemes számítógépen használni, mert szinte minden letölthető online. Rendszernek bőven elég a 30 Gb, a többi adatot, programot pedig a HDD-re teszed. Én így csinálnám.
2020. jan. 16. 20:05
 5/7 anonim ***** válasza:
2020. jan. 16. 20:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Ez a Linux lehet, nem is rossz ötlet. Valami PDF olvasó kell, Médialejátszó (pl. mp3-hoz, wav-hoz). WordPad vagy ahhoz hasonló rtf szerkesztő talán Linuxon is van. Netezni meg lehet Linuxszal is. Más meg úgyse kellene nagyon.

Klónozható nagyobb SD-re? Vagy nem? Mert ezt is hallottam és azt is.

2020. jan. 16. 22:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Tudtommal a számítógép típusától függetlenül lehet klónozni meghajtókat, de akkor itt van:

Aspire ES 11 ES1-131-C28N

2020. jan. 17. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!