Miért nem ad képet új asztali gép?
Most raktam össze,
Asus strix 360G alaplapra tettem i6 9400F processzor, rátettem videokártyát, betettem 2x8gb ramot.
bedugtam a tápra a 24 pines csatakozót, majd a procinak és a vga nak is bedugtam a 8 pines csatlakozókat, valamint az üress ssd-t is bekötöttem.
Ha bekapcsolom felpörög mind a proci venti, mind a vga 2 vetije, lassan föl le villog az alaplap piros ledje is, tehát elvielg midnen működik.
Ramot cserélgettem össze vissza, minden slotba, de az sem segített.
A videókártyán lévő hdmi-t dugtam be 1080as tv-be, monitor helyett azt használnám, de nem hinném hogy ez a baj. Próbáltam alaplapival is. A tv-nem tetszik neki?
Amit észrevettem, hogy ha a billentyűzeten nyomok egy ctr+alt+del-t, akkor hangosabban elkezd zúgni egy rövid időre, tehát valami történik vele.
Az merült még fel bennem, hogy a ram nem tetszik neki, mert ha kiszedem, és anélkül indítom el, akkor is ugyanúgy csinál mindent, mint amikor bent volt.
Talán túl magas neki a 3000MHZ, a támogatott 2666h-helyett?
Talán a Bios-t kéne frissíteni, mert a 9. generációs proci nem tetszik neki?
Szervizbe Pesten hova tudom vinni, és mennyi kérnek kb. érte, hogy megvizsgálják mi a gond
Nem értek hozzá, megköszönném ha valaki segítene.
Köszönöm előre is!
"A videókártyán lévő hdmi-t dugtam be 1080as tv-be, monitor helyett azt használnám, de nem hinném hogy ez a baj. Próbáltam alaplapival is. A tv-nem tetszik neki?"
Ahhoz hogy ez így működjön (bootoláskor is legyen kép a televízión) állítani kell a biosban.
Amúgy nekem is így megy, a windows bejöveteléig semmit sem látok a tévén :)
Mondjuk nekem van rajta egy monitor is, engem ezért nem zavar.
Dugj rá egy monitort és nézd telepítsd fel azzal a windowst. Utána már nem lesz gond.
A videókártyára remélem nem a processzor tápkábelét kötötted, hanem a PCIe tápkábelt.
Az alaplapnak kellene egy BIOS frissítés, mivel nem támogatja a 9. generációs processzorokat alapból, csak a 8. generációt fogadja be. A helyedben keresnék az alaplappal egy olyan boltot, ahol sejthető, hogy van elfekvőben egy kósza 8. generációs proci és megkérném az ott dolgozókat, hogy ugyan már frissítsék be a BIOS-t neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!