Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot vegyek?

Milyen alaplapot vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég komoly dilemmába kerültem B450-es alaplapok kapcsán. A lapba egy Ryzen 5 2600x-et szeretnék majd tenni. A probléma ott merül fel, hogy 3200 mhz-es ramokat szeretnék, ám az eddig kinézett Asrock Fatal1ty B450 az elérhető modulok közül csak a 3000 Mhz-eseket támogatja ez ugyanúgy igaz az B450 Pro 4-re, meg akarom tartani annak is a lehetőségét, hogy a jövőben overclockoljak egy kicsit. Van e esetleg olyan alaplap a max 30 ezer Ft-os kategóriában amivel már nyugodtan lehet OC-olni, jó a ram támogatása, illetve a biosa sem teljesen sz*r? Vagy engedjem el a 3200 mhz ramokat és maradjak a fenti lehetőségek egyikénél?

Köszi szépen előre is!

2020. jan. 12. 20:01
 1/5 MGéza ***** válasza:

Nem, valami félreolvashattál. Támogatja, a processzortól függ hogy mit támogat. Nálad ezt kell nézni, mivel Pinnacle Ridge processzorod van(lesz):

[link]

2020. jan. 12. 20:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos itt a felsorolt 3200 Mhz-ek vagy nem is kaphatóak, vagy egyáltalán nincsenek raktáron itthon, és én elsősorban az iponon szerettem volna összerakni egy gépet.
2020. jan. 12. 21:06
 3/5 anonim válasza:
53%

Sztem simán mennije kell 3200-on. Nem hiszem,hogy probléma lenne neki.

Bár erröl a Fatality lapról olvastam pár negativ véleményt!

2020. jan. 12. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen RAM-okat néztél, de a Pro4-F támogatja pl. ezt:

[link]

[link]

De ha a 30 ezerből egy kicsit tudsz engedni, a MORTAR MAX-ot is érdemes lehet megnézni.

2020. jan. 13. 00:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze kérdés, hogy mennyire fontos, hogy ATX legyen.
2020. jan. 13. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!