Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudom hosszútávon használni...

Tudom hosszútávon használni gamelésre a pendrive-omat?

Figyelt kérdés
Gondolkozok egy gép vételben, viszont nagyon kevés a tárhely. 250GB ssd van és ennyi. Viszont van egy teljesen üres 2TB-os pendriveom. Az lenne a kérdésem, hogy erre rátudnám tölteni a steamet stb-t, és emellett tudnám normálisan tárolni a dolgaimat a pendriveon? Az lenne a tervem, hogy a nagyot foglaló dolgok a 2tb-on lesznek, a többi szirszar az ssd-n.

2020. jan. 11. 16:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"van egy teljesen üres 2TB-os pendriveom"

Az egy kamu fake dummy eszköz.

2020. jan. 12. 09:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Pár dolog amire válaszolnom kell...

Nem kamu a kérdés. Tényleg hülye vagyok, tényleg gépre akarok gyűjteni ÉS IGEN TÉNYLEG VAN 2TERÁS PENDRIVEOM!

(1.90TB pontosabban) ami rohadt kicsi, senki nem tudná kitalálni ránézésből hogy mennyi a tárhelye.

1. Nem én vettem ezt a pendriveot, apum adta, amikor mondtam hogy kellene. Csak úgy adta, ő se tudta mennyi a tárhelye, mondta hogy nézzem meg.

2.Nincs meg a gép, nincs SSD benne, és nyílván azért kérdeztem ezt a kérdést, mert nem akarok venni egy SSD-t ha lenne rá lehetőségem, hogy ezen a pendriveon tárolhassak mindent...

3. Aki nem hisz nekem erről a pendriveról, jelöljen be steamen (dzsoni003) és küldök képeket stb..Még én se tudtam, hogy ilyen nagy dolog ez a 2TB..

Azóta nézegettem, és látom, van viszonylag olcsón SSD, de ezekhez sajnos nem értek. Nem vagyok zseni ilyesmiből..

2020. jan. 18. 17:16
 13/16 anonim ***** válasza:

"TÉNYLEG VAN 2TERÁS PENDRIVEOM"

Csak az a baj hogy write only, amiből ~8GB olvasható csak vissza.

Letesztelheted h2testw-vel vagy FakeFlashTest-el..

2020. jan. 18. 17:46
 14/16 anonim ***** válasza:

Csak azt írja hogy 2 terás, a valóságban az egy hamisított eszköz. Nyilván nem értesz hozzá és nem is kell, de ezért írták le hogy mik a jellemzői. Egy 2 tera kapacitású eszközben a memóriamodulok fizikai mérete már önmagában jelzésértékű. A technológia nem áll ott jelenleg, hogy csökkenjenek a méretek, ezért az igazán nagy kapacitású flash meghajtók több kisebb kapacitású modulból vannak összerakva. Ahhoz hogy 2 terát kapj, több modult kell egymásra építeni, ezért az átlagos pendrive-ok méretéhez képest 3-4-szer vastagabb egy 2 terás eszköz. Az ára pedig az egekben van, több százezer forint.

Az amit az ilyen pár ezer forintos és "terás" méretű eszközzel csinálnak az nem több, mint vesznek egy filléres 4 vagy 8 gigás pendrive-ot, és egy programmal meghamisítják azt az elektronikai elemét, ami a méretét fogja visszaadni a géphez csatlakoztatáskor. Így pedig azt írnak rá amit akarnak.

Megint nem kell tudnod, ahogy másnak sem, de további jelzőszám, hogy az 1,9 terás tényleges kapacitás matematikailag sem összeegyeztethető. Ugyanis a 2 TeraBájt méret az egyenlő 1,81 TebiByte-tal, azaz ha egy 2 terás eszközt csatlakoztatsz a géphez, akkor annak a kapacitása 1,81 TiB kell, hogy legyen a sajátgépben kiírva.

2020. jan. 18. 18:09
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, a kérdés megválaszolásához először is kitesztelném az említett programokkal a pendrive-ot a helyedben. Nem azért, mert Mi hülyének nézünk Téged vagy valami, nem rosszból, azért csak, mert túl drága egy ilyen eszköz, illetve ahogy előttem is írták, fizikai méretben is jelentősen nagyobb egy átlag pendrive-nál. Így gyanús is, hogy ekkora a tárhely rajta.
2020. jan. 18. 20:20
 16/16 anonim ***** válasza:

régi poszt de még mindig aktuális.

[link]

2020. jan. 19. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!