Tudom hosszútávon használni gamelésre a pendrive-omat?
"van egy teljesen üres 2TB-os pendriveom"
Az egy kamu fake dummy eszköz.
Sziasztok! Pár dolog amire válaszolnom kell...
Nem kamu a kérdés. Tényleg hülye vagyok, tényleg gépre akarok gyűjteni ÉS IGEN TÉNYLEG VAN 2TERÁS PENDRIVEOM!
(1.90TB pontosabban) ami rohadt kicsi, senki nem tudná kitalálni ránézésből hogy mennyi a tárhelye.
1. Nem én vettem ezt a pendriveot, apum adta, amikor mondtam hogy kellene. Csak úgy adta, ő se tudta mennyi a tárhelye, mondta hogy nézzem meg.
2.Nincs meg a gép, nincs SSD benne, és nyílván azért kérdeztem ezt a kérdést, mert nem akarok venni egy SSD-t ha lenne rá lehetőségem, hogy ezen a pendriveon tárolhassak mindent...
3. Aki nem hisz nekem erről a pendriveról, jelöljen be steamen (dzsoni003) és küldök képeket stb..Még én se tudtam, hogy ilyen nagy dolog ez a 2TB..
Azóta nézegettem, és látom, van viszonylag olcsón SSD, de ezekhez sajnos nem értek. Nem vagyok zseni ilyesmiből..
"TÉNYLEG VAN 2TERÁS PENDRIVEOM"
Csak az a baj hogy write only, amiből ~8GB olvasható csak vissza.
Letesztelheted h2testw-vel vagy FakeFlashTest-el..
Csak azt írja hogy 2 terás, a valóságban az egy hamisított eszköz. Nyilván nem értesz hozzá és nem is kell, de ezért írták le hogy mik a jellemzői. Egy 2 tera kapacitású eszközben a memóriamodulok fizikai mérete már önmagában jelzésértékű. A technológia nem áll ott jelenleg, hogy csökkenjenek a méretek, ezért az igazán nagy kapacitású flash meghajtók több kisebb kapacitású modulból vannak összerakva. Ahhoz hogy 2 terát kapj, több modult kell egymásra építeni, ezért az átlagos pendrive-ok méretéhez képest 3-4-szer vastagabb egy 2 terás eszköz. Az ára pedig az egekben van, több százezer forint.
Az amit az ilyen pár ezer forintos és "terás" méretű eszközzel csinálnak az nem több, mint vesznek egy filléres 4 vagy 8 gigás pendrive-ot, és egy programmal meghamisítják azt az elektronikai elemét, ami a méretét fogja visszaadni a géphez csatlakoztatáskor. Így pedig azt írnak rá amit akarnak.
Megint nem kell tudnod, ahogy másnak sem, de további jelzőszám, hogy az 1,9 terás tényleges kapacitás matematikailag sem összeegyeztethető. Ugyanis a 2 TeraBájt méret az egyenlő 1,81 TebiByte-tal, azaz ha egy 2 terás eszközt csatlakoztatsz a géphez, akkor annak a kapacitása 1,81 TiB kell, hogy legyen a sajátgépben kiírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!