Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive-ra másolás lassú...

Pendrive-ra másolás lassú teljesen új gépen?

Figyelt kérdés

Ha pendrive-ra akarok másolni dolgokat (akár több kisebb fájlt, akár egy nagyobbat) a sebesség elindul 50 MB/s körül, így megy egy darabig, aztán lecsökken 18 MB/s körülire a végéig. A gép teljesen új (tehát az alaplap is), ezért a driverek, chipset, stb. minden friss. 3.0-ás pendriveokról van szó, mindegyikkel ugyanezt csinálja - az első ás a hátsó panelen is.

Három darab pendrive áll rendelkezésemre:

2 Kingston DataTraveler

- ebből az egyik FAT32 (win10 telepítős) - ez talán még lassabb

- másik NTFS

illetve 1 SanDisk Ultra - ez is NTFS

Mindegyik 32 GB-os, de főleg a SanDisk lenne lényeges

Amit próbáltam, hogy az Eszközkezelőben "Jobb teljesítmény"-re állítottam, de minden maradt a régi.

Ha tudnátok tippeket adni, megköszönném :)

2019. dec. 28. 14:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
laikus vagyok, de talán a memória lehet a szűk keresztmetszet.
2019. dec. 28. 14:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem mire gondolsz, de ha a gépben lévő RAM-ra az 2x8GB, 3000Mhz.. :)
2019. dec. 28. 15:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyorsítótár (cache) probléma. Amit te látsz írási sebességet az valójában a kezdeti gyorsítótár írási sebessége, nem a pendrive-é.

A sebesség azért esik le, mert hirtelen teleírja gyorsítótárat, utána alacsonyabb sebességgel veszi ki az adatot.

Bár ez nem megoldás a kérdésedre, de kiindulópont hogy merre keresgélj a témában.

2019. dec. 28. 15:04
 4/15 anonim ***** válasza:
26%
Én a memória írás/olvasás sebességére gondoltam, de mondom nem vagyok hozzáértő.
2019. dec. 28. 15:05
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
én kb ezt úgy képzelem el, hogy van egy kád teli vízzel és ha kihúzom a dugót akkor a sok víz egyszerre letódul, de ha üres a kád és ki van húzva a dugó akkor mindjárt kevesebb a lefolyó víz :)
2019. dec. 28. 15:16
 6/15 anonim ***** válasza:
67%
közben persze folyik a kádba ugyanúgy a víz, csak már nem olyan gyors a lefolyás. :)
2019. dec. 28. 15:18
 7/15 anonim ***** válasza:
67%
a kád a gyorsítótár :)
2019. dec. 28. 15:23
 8/15 CspCsj ***** válasza:
100%

A nagyon "óccsó" pendrive írási sebessége általában 5-10MBájt/sec, az átlag pendrive 10-20MBájt/sec, vagy veszel gyorsabbat drágábban, mert vannak 100MBájt/sec felettiek is.

Ahogy feljebb mondták, a rendszer először a memóriába villámgyorsan beolvassa a másolni kívánt fájlokat, és onnét írja ki a pendrive tényleges sebességével.

Ezt te is követheted, ha megnyitod az Erőforrás-figyelőt, majd ott a Memória fület választod.

Alul látszik egy színes csík, aminek van egy narancsszínű része. Másoláskor ez hirtelen elkezd nőni (számszerűen is láthatod a méretét), aztán lassan fogyni kezd, ahogy a pendrive-ra kezdi kiírni.

[link]

Személy szerint fájlkezelésre TotalCommander-t használok, ez a tényleges másolási sebességet írja ki.

Vagy kipróbálhatsz pendrive sebesség tesztelő programokat is, ha kíváncsi vagy.

[link]

2019. dec. 28. 15:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Nagyjából értem, de a gyorsítótáras dologgal együtt, a 3.0-nál az 50 MB/s még így is lassúnak számít, nem?
2019. dec. 28. 15:34
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
nem
2019. dec. 28. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!