Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive-ra másolás lassú...

Pendrive-ra másolás lassú teljesen új gépen?

Figyelt kérdés

Ha pendrive-ra akarok másolni dolgokat (akár több kisebb fájlt, akár egy nagyobbat) a sebesség elindul 50 MB/s körül, így megy egy darabig, aztán lecsökken 18 MB/s körülire a végéig. A gép teljesen új (tehát az alaplap is), ezért a driverek, chipset, stb. minden friss. 3.0-ás pendriveokról van szó, mindegyikkel ugyanezt csinálja - az első ás a hátsó panelen is.

Három darab pendrive áll rendelkezésemre:

2 Kingston DataTraveler

- ebből az egyik FAT32 (win10 telepítős) - ez talán még lassabb

- másik NTFS

illetve 1 SanDisk Ultra - ez is NTFS

Mindegyik 32 GB-os, de főleg a SanDisk lenne lényeges

Amit próbáltam, hogy az Eszközkezelőben "Jobb teljesítmény"-re állítottam, de minden maradt a régi.

Ha tudnátok tippeket adni, megköszönném :)

2019. dec. 28. 14:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Értem, bár az én "narancssárga csíkom" nem igazán mozdult be :D 29-et mutatott, és mikor már a másolási sebesség rég lecsökkent akkor felment 45-re. Azóta is kb. ott van, pedig nem másolok semmit.

Akkor könnyen meglehet, hogy egyszerűen csak ekkora sebességet bírnak ezek a pendriveok. Gondoltam rá, de reméltem hátha nem így van :D

Köszi a válaszokat. :)

2019. dec. 28. 15:45
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az átlag USB3 pendrive írási sebessége ritkán éri el a 20MB/s -ot.. Olvasni persze lehet róluk 100MB/s el is..

Ha ez kevés, inkább vegyél külső ssd-t.

2019. dec. 28. 16:20
 13/15 CspCsj ***** válasza:
100%

Most kipróbáltam (Win10 és Kingston G2 32GB), és már tényleg nem a narancs nőtt (lehet, hogy még Win8-nál néztem utoljára), hanem a sötétkék.

[link]

Bár nálam is magasabb a sebesség az első másodpercekben, de a pendrive saját gyorsítótára telhetett be, - utána stabilan 15MB/sec körül másol.

2019. dec. 28. 16:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel megnézetheted >>> h2testw. Pendrive, vagy kártyák sebességét méri olvasás-írás ódban.
2019. dec. 28. 16:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Itt valszeg a pendrive írási sebessége ennyit tud. Hiába 3.0-ás meg 3.1-es ha ez a max sebessége...
2019. dec. 28. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!