Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Operációs rendszert tartalmazó...

Operációs rendszert tartalmazó SSD klónozása?

Figyelt kérdés

Adott egy 120GB SSD, amelyen van egy Windows 10. Lesz majd helyette egy 1TB méretű SSD. Előbbit szeretném utóbbira teljes mértékben másolni, úgy, hogy a Windows ugyanúgy működjön. Természetesen a partíció mérete lehetőleg legyen 1TB (illetve tudom, kb. 930 GB).

A laptopban jelenleg van egy 1TB HDD, a klónozás idejére természetesen ezt ki tudom venni, és az 1TB HDD helyére be tudom tenni a 120-as SSD-t, a 120-as SSD helyére pedig az új SSD-t. Gondolom, valami live linux disztró ezt gond nélkül megcsinálná. De melyik? Főleg, hogy itt nemcsak az adatot másoljuk, hanem az MBR szektort is (nem UEFI-GPT alappal van telepítve a Windows).

2020. jan. 11. 16:18
 1/4 P.O.C. ***** válasza:
100%

Van direkt erre szakosodott Live CD/USB a CloneZilla.

Hátránya hogy nem grafikus felületű.

Egyébként nagyon sok SSD gyártó honlapjáról letölthető valami ingyen szoftver, ami megcsinálja Windows alól grafikus felületen.

Én az Acronis True Image -et szoktam használni.

2020. jan. 11. 16:29
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

A Windows alatti grafikus programok 100%-ban megbízhatóak? Személy szerint azért hajlok a linux felé, mert ugye amikor az másol/klónoz, nem fut a háttérben a windows, tehát problémamentesebben tud mindenhez hozzáférni.

Hogy nincs egér, az nem baj, screenshotokon úgy láttam, hogy egy ilyen billentyűzettel lépkedős felülete van, tehát nem csak egy sima parancssort kapok, amivel magamnak kell a /dev/sda dolgokat bepötyörészni, hogy hajrá. :D Így meg, ahogy láttam a képernyőképeken, tökéletes, az angollal meg nem lesz gond. :)

Az aktiválást is "tudni" fogja a Windows? Mert ugye másik hardver. :D

Szóval köszi mégegyszer!

2020. jan. 11. 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nem volt gondom windows alatt ezzel, nem is hallottam hogy bárkinek lett volna, a samsung szoftverét használtam egyszer, a többi alkalommal meg az aomei t. Az aktiválás marad, alaplap\CPU cserénél változhat csak a géped azonosítója(de ilyenkor sem feltétlenül) - be is bszna ha pl beraknál egy plusz memiórát és buknád az oprendszeredet.
2020. jan. 11. 16:56
 4/4 P.O.C. ***** válasza:
100%

Az Acronis True Image is boot -olható. Tehát az is hozzáfér mindenhez.

A Windows meg csak az alaplapot figyeli szerintem. Én eddig bármilyen hardvert kicseréltem, aktív maradt a Windows, kivéve alaplapnál.

2020. jan. 11. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!