Gépház választásakor van valami amire érdemes figyelni?
Az alaplap és a táp méretszabványa a legfontosabb (ATX, Mini ATX, stb.).
Ezen kívül nem árt odafigyelni a videokártya hosszára is, ha tervezed ilyennel bővíteni a gépet. Olyan 280-300 mm hosszal érdemes számolni, ebbe bőven belefér a kártyák nagyon nagy százaléka. Átlagosan 250-270 hossz közöttiek szoktak lenni a komolyabb kártyák, de tripla hűtéssel ellátott kártyák a 310 mm-t is közelítik!!!
A többi igényektől függ... Ha effektív és halk hűtést szeretnél, akkor minél nagyobb legyen a beszerelhető ventilátor átmérője. Vannak speciális hangcsillapítással ellátott házak is, ez is lehet egy szempont (de a tényleg jók, azok drágábbak is).
Előlapi portok típusa és száma. Előlapi bővítőhelyek száma. Ház nagysága (elfér-e a tervezett helyen).
Amire én még oda szoktam figyelni, az bármilyen furcsa is, de a ház súlya. Minőségi házakban bent van az anyag. Tehát nem fog a második szétszedésre megszakadni a menetek fele.
Nekem van olyan 15 éves házam, amiben most is minden csavart meg lehet húzni és volt már nálam olyan ház is, amiben a videokártyát csak ellenanyával tudtam rögzíteni és nem csak ez az egy volt ilyen. Mondjuk a 15 éves házam üresen nehezebb, mint az említett megszakadt menetű ház.
Egy kis kiegészítés "S. Nikolas Nick" hozzászólásához:
"Ezen kívül nem árt odafigyelni a videokártya hosszára is"
illetve fel szokták tüntetni a belehelyezhető CPU hűtő maximum magasságát is.
Ha nem gyári, a processzorhoz kapott hűtőt raksz bele, hanem valami nagyobb toronyhűtőt, számíthat az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!