Egy régi 80-10 éves HDD-nek hogy lehet csak 50 napos működési ideje?
Sok ilyet látok használt hirdetésben hogy alig volt használva de a gyártási év szerint 80-10 éves vinyokról van szó. Ezeket mire használhatták? megbízhatóak?
Az enyémben amit naponta használok több mint 2000 nap van.
Nem akarok kukacoskodni, de a "80-10 éves" az mit takar? 8-10 éves, csak két helyen is ugyanúgy elírtad?
A továbbiakban tegyük fel, hogy 8-10 éves merevlemezekről van szó.
Az, hogy mikor gyártották, még semmit nem jelent. Ha valamit legyártottak és csomagoltak 2010-ben, de idén bontom ki először, az egy tök új vinyóként fog működni.
Hogy mire használhatták? Ezt mi honnan tudjuk? Használhatták akármire, sima otthoni gépben is, vagy akár Mancika munkahelyi gépének a soha nem használt "D:" meghajtója is lehetett, de használhatták külső dokkolóval, gyakorlatilag külső adatmentő merevlemezként is... ennyiből semmit nem lehet tudni a múltjáról.
Hogy mennyire megbízható? Én eleve kicsit szkeptikus vagyok a használt technikai eszközökkel kapcsolatban. Hacsak valami nagyon nyomós érv nem állna mellette, én inkább vennék újat. Nem mondom, hogy tutira rosszul járnál vele, de nekem túlságosan lutri. Mennyibe kerül egy ilyen? 5 ezer forintba? Spórolok hozzá még pár ezret, és veszek egy zsír új 1 TB-os Seagate-et vagy WD-t. Ha 10 évesek, akkor gondolom, nem lehet több a tárterületük 320 GB-nál.
A márka sem mindegy. Seagateben és WD-ben még nem csalódtam. De mondjuk Samsung, vagy netán Maxtor merevlemezek között elég sokat láttam, ami idővel megadta magát.
Az, hogy mikor gyártották, még semmit nem jelent. Ha valamit legyártottak és csomagoltak 1950-ben, de idén bontom ki először, az egy tök új vinyóként fog működni.
80-10=70=2020-1950..?
Igaz, én akkor se használnám már. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!