Hogyan kell ramot bővíteni?
Figyelt kérdés
Van egy Lenovo Ideapad 330s' 15IKB laptopom amin 4gb ram van,viszont 20gb-ig bővíthető. 16 gb-ra szeretném bővíteni. Hol lehet hozzá ramot venni,illetve akkor elég csak 12gb-ot venni vagy kell egy 16gb-osat venni a 4gb-os helyére?2019. dec. 25. 15:50
1/14 anonim válasza:
Itt egy videó a ram bővítésről:
https://www.youtube.com/watch?v=xiOarhRRF7s
Az alap GB RAM az alaplapon van integrálva, azon kívül egy socket van ahova te tudsz plussz ramot berakni.
16GB-re nem tudod bővíteni, mert a laptoppal csak a következő bővítő modulok kompatibilisek:
2 GB SODIMM
4 GB SODIMM
8 GB SODIMM
16 GB Intel®Optane™
2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,akkor majd valószínűleg 20 gb-ra fogom bővíteni. A videót már egyébként láttam, viszont még az lenne a kérdésem,hogy hol lehet venni RAMot?
2019. dec. 25. 16:09
4/14 anonim válasza:
Az a RAM amit linkeltél az nem jó bele. Neked ilyen kell:
5/14 A kérdező kommentje:
De ez csak 8gb nekem 16gb kéne akkor vegyek kettőt?
2019. dec. 25. 16:35
7/14 anonim válasza:
Ez sem jó, mert ez 2 DB 8GB-s modul, a laptopba pedig csak egy socket van.
8/14 fukapapa27 válasza:
Biztos, hogy jó abban az esetben ha van két szabad memória socket a laptopodban de ha jól láttam az #1 válaszíró azt írta, hogy csak egy szabad socket van a laptopodban!!! :)
9/14 anonim válasza:
Ahogy elnézem ilyen SODIMM típusú RAM-bül szinte mindenhol csak 2x8GB-os kit-ek vannak, szóval ez a 16GB bővítés lehet felejtős.
10/14 anonim válasza:
Ne erőltesd. Veszel egy 8-ast aztán annyi. 16-tól sem lesz jobb mert ott már nem a kevés RAM lesz a gond hanem minden más. Egy slot van tehát egy db RAMot tudsz venni de az sem mindegy milyen típusú. Ezért nem szoktuk a laptopokat ajánlani mert szinte semmi nem cserélhető - update-elhető - bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!