Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop alaplap számának...

Csatrad kérdése:

Laptop alaplap számának utolsó betüje más, számít ez?

Figyelt kérdés

Van egy laptopom meghalt alaplappal és találtam amerikai oldalon egy ugyanolyan alaplapot amit külön árulnak, de az utolsó betü más

Így hírdetik

HP G4-2000 G6-2000 G7-2000 680568-501 R33 PGA989 DDR3

A szám különbség

Ez a miénk: "DAOR33MB6F1"

A honlap fényképén meg ez van "DAOR33MB6F0"

Szóval csak az egy helyett nulla van a végén.

Ez egy elég értékes alaplap lenne és a postaköltség se kutya, meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség és lehet-e belőle baj?

2019. dec. 21. 19:35
 1/4 MGéza ***** válasza:
100%
Az utolsó két jegy egy megjelölésben az alaplap BIOS verzióját szokta jelölni, pontosabban hogy amikor legyártották, gyárilag milyen BIOS került rá. A te esetedben tehát eggyel korábbi, F0-s verzióval árulják, bár erre érdemes rákérdezni, vagy frissítést kérni, de elvileg semmi baj nem származna belőle.
2019. dec. 21. 19:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy csak a bios más, szoktak lenni különböző alaplap revíziók, amik kisebb-nagyobb változtatásokat jelölnek a lapon, de általában nem jelentős dolgokat.
2019. dec. 21. 20:18
 3/4 A kérdező kommentje:

A revizió az ugyanaz. Egy "REV: F" van a kód után írva.

A más bios kicsit aggasztó, hisz az irányít mindent, nemde? Tudom, hogy van flashelés, de laptopon még soha nem csináltam ilyesmit.

2019. dec. 22. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:
BIOS bővítés is minimális változtatásokat szokott csak inkább tartalmazni, leginkább csak az újabb processzorok, ramok támogatását. Én arra tippelek, hogy nyugodtan beteheted. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy közelebbről ne lehetne beszerezni, de lehet, hogy így van.
2019. dec. 22. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!