Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » "Gamer pc-kben" a sok hűtés/ve...

"Gamer pc-kben" a sok hűtés/ventillátor tényleg kell, vagy csak felesleges és csak RGB színek miatt teszik bele?

Figyelt kérdés

Tervezek venni egy I7 9700K procit, ehhez alaplap amit kinéztem Gigabyte GA-Z390 Gaming X

(+ kérdés, erről a kettőről véleményetek?)

Itt jön a főkérdés, mivel az intel a K procihoz nem ad hűtőt én amit hozzá venni terveztem az Be quiet dark rock pro 4 29e)

(mondjuk nem tudom, hogy ez is felesleges/túl árazott dolog-e)

Ezen kívül kell még hűtésbele vagy nem?

(húzni tervezem a gépet)

Köszi a válaszokat!

2019. dec. 17. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Télen nem feltétlen, mert a hidegben jól tud esni hogyha fűti a gépházat a lábad mellett a vga, de nyáron már kevésbé jó.

Nekem egy RTX 2060 Super kártyám van, kicsi a gépházam és nincsen benne sok ventillátor, ezért elég hamar kimaxolja a 70 fokot. Szóval ha nem akarod 70-80 fokon tartani a videókártyádat állandóan játék közben (proci hőmérsékletet nem néztem, de nyilván ott is számít) akkor érdemes egy jól hűtött gépházba pakolni az alkatrészeket.

2019. dec. 17. 13:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a jól kinéző ilyen olyan világítós házak csak üzleti fogások, tejesen feleslegesek. A jó gépház legyen szellős elől hátul, esetleg felül legyen légrés hogy a videó kártya, processzor ventilátorok friss levegőt kapjanak és kitudják fújni a meleget, tehát egy huzatos gépház a legoptimálisabb választás. Ez a sok ventilátor meg totálisan felesleges plusz a táptól vesznek el teljesítményt. Persze nyáron melegbe hasznos ha van mondjuk a gépház elején egy ventilátor egy teljesen egyszerű ami befújja a levegőt, hátul szintén egy normál ventilátor ami kifelé fújja a levegőt, tehát az egész gépházban legyen légmozgás hogy a meleg levegőt kifújja ami inkább kánikulában ér valamit, de felesleges dizájnos világítós mindenféle csilli villi gépházra befektetni. Persze ha neked ez tetszik akkor nyugodtan, de hasznos funkciója nem lesz. A gép belseje legyen 3-4 havonta portalanítva, és a kábelek úgy elrendezve hogy a levegő útját ne akadályozzák.
2019. dec. 17. 13:26
 3/7 meszike91 ***** válasza:
100%
A hűtés nem felesleges, az rgb meg tényleg csak a kinézetről szól. Nem kötelező rgb-s ventilátorokat venni.
2019. dec. 17. 13:27
 4/7 Shaddark ***** válasza:
100%

Az enyémben 5 van, van ugyan légkondi nyáron de az nagyon sokat jelent az élet tartamban hogy mennyire melegszik fel az adott alkat-elem.

Ha cserélgeted a géped 2 évente akkor felesleges valóban, ha ennél hoszabb távra tervezel akkor sokat számít.

- 10 fokonként +1 év tartósságot mondanék úgy általánosságban.

A "jól szellőző" ház venti nélkül nem szellőzik, megáll benne a forró levegő. Fontos az is, hogy a levegő áramlás egyirányú legyen, elől szív hátul fúj - különben hiába van 30 venti benne csak kering a forró levegő, nem az a feladata a gépház ventillátornak hogy hűtsön, hanem hogy eltávolítsa a forró levegőt.

Folyamatában: a proci melegszik - a venti ráfújja a 20 fokos levegőt - majd 5 perc múlva 30 fokos levegővel hűti - 10 perc múlva 40 fokossal ... és a végén alig ér valamit a 40ezer forintos processzor hűtő, mert 70 fokos forró levegővel nem sokat fog hűteni.

2019. dec. 17. 14:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Jelenlegi ház egy gagyi Mars MC3, ennek az elején van venti, bár gondolom itt ház cseréjét ajánlani fogjátok.

Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenlegi tápom egy corsair 430w CX430, ezzel nincs gond vagy ezt is cserélni kéne?

Meg még mivel a fenti konfigról nem jött sok vélemény gondolom akkor jó (cpu+mobo+hűtés)

2019. dec. 17. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván elmenne a gép kevesebb ventilátorral is. Csak azért hosszú távon nem mindegy, hogy milyen jó hatásfokú az a hűtés. Az RGB LED meg tényleg csak látvány, de miért is baj az, ha valami menőn néz ki?
2019. dec. 17. 14:44
 7/7 Shaddark ***** válasza:
100%

"Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenlegi tápom egy corsair 430w CX430, ezzel nincs gond vagy ezt is cserélni kéne?"

80+ Bronzos táp, amennyire én tudom ez kifejezetten jó féle tápnak számít, nem szokott gond lenni vele, bár kicsit régi (2010) fejlesztés.

2019. dec. 18. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!