Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért a 4K TV-kből van már a...

Miért a 4K TV-kből van már a legtöbb a piacon, mikor 4K-s tartalom még alig elérhető?

Figyelt kérdés

Nem fura ez egy kicsit? Még a jelenlegi legerősebb konzol az Xbox One X is elég nehézkesen tud natív 4K felbontást, sok játék csak fel van sklázva 4K-ra. PS4 Pro-nál még rosszabb a helyzet. A TV szolgáltatóknál még a 1080p is gyakran gondot okoz, nem hogy a 4K, de akkor mi értelme ennek?

Ráadásul azt olvastam, hogy 1-2 éven belül lecserélheti a 8K a jelenlegi 4K készülékeket a piacon.. Nem úgy lenne ez logikus, hogy a tartalomgyártókkal egységesen növelnék a TV-k felbontását is?

2019. dec. 16. 13:15
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

#30 Akkor azt mondod, hogy a mai tévéken már eléggé jó minőségben lehet nézni a natívnál kisebb felbontású tartalmakat is?

Mert eddig nekem az volt a gondom a 1080p illetve 4K Tv-kkel, hogy a relatív kis felbontású képeket hajlamosak voltak eléggé csúf minőségben megjeleníteni, de akkor ez a jelenség már sokat javult szerinted?

2019. dec. 27. 20:17
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy ezt én lárom a gyakorlatban, a legtöbb esetben jó a kép. Egyes esetekben hihetetlenül nagyon jó a kép, de láttam már olyan anyagot is ezen a tv-n, amire azt mondtam, ha ilyen lenne akkor nem fogadnám ez azt a minőséget. Na de ez csak ritkán fordul elő. Az nyilvánvalóan nem a legjobb felvétel és olyankor az látszik meg rajta, de általában inkább a "nagyon jó" látvány élménye jön le a látványról.
2019. dec. 28. 04:34
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Közben vannak további tapasztalatok...

Előkerült egy régebbi házi videó felvétel cd, amit már számtalanszor láttunk korábban kisebb képernyőn. A korábbi emlékeim szerint hagyott kívánnivalót maga után a minősége, de azért nem volt rossz azzal sem.

Most azzal a gondolattal kapcsoltam be lejárszásra, hogy majd a nagy képernyőn a legkusebb hiba is jelentkezni fog.

Ezzel szemben nem hittem a szememnek. Teljesen tiszta és gyönyőrű kéoet láttunk a nagyméretű UHD felbontású képernyőn.

Úgy látszik, sokkal többre képes ez a technológia, mint amit korábban gondoltam róla.

A másik érdekes dolig, a youtube videók munősége sem tartozik a legjobbak közé, legalábbis eddig úgy tapasztaltam. Viszont ezen a képernyőn minden sokkal szebb, tisztább lesz.

Szerintem mindenképp megérte az árát. Ezetleg a 75"-os még bele fért volna ebbe az 1.6-1.8 méteres nézési távolságba, de ezzel is nagyon meg vagyok elégedve. Egyre inkább, ahogy egyre több képességét kitapasztalom.

Egy 1024 pixel felbontású képernyőn már a képpontokat látnám az élmény helyett, ebből a távolságból.

2020. jan. 1. 16:59
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Még valamit láttam, mielőtt még álltalánosítanánk az UHD 4k és UHD 4k tv-k között.

Épp ma esye jártam az Auchanban és elmentem egy 55"os UHD 4k tv előtt, aminek 240.000,-Ft volt az ára.

Épp ment rajta valami új sport vetélkedő műsor az RTLklubon.

Hihetetlenül moslék kápe volt. Elmosódott kenődő foltokban látszott a kép, a saját tv-m képéhez viszonyítva nagyon gyenge volt. Ebben nagyon nagy szerepe lehet az általam vásárolt tv-be épített legújabb, 2019-es, harmadik negyedéves, valós idejű AI képjavító processzorának.

Itt nem a saját tv-met akarom dícsérni, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem minden UHD tv ad azonos minőségű képet, kisebb felbontású forrás esetén.

Erre mindenképp érdemes figyelni egy készülék választás előtt.

Meg kell nézni adott készüláken a kisebb felbontású jelforrásból származó minőséget, mert ez az alkal,azott képjavító technológia (processzor és szoftver) függvényében nagyon eltérő lehet.

2020. jan. 3. 22:49
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

...vagyis egy gyengébb konfignál lehet igaza annak is aki leszólja ezeket.

Sajnps eléggé ár és processzorfüggő a feljavított kép minőség. Viszont lehet hihetetlenül jó is, ezt a saját példámmal bizonyíthatom!

2020. jan. 3. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!