Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért megy 100%-on a processzo...

LeonScottKennedy kérdése:

Miért megy 100%-on a processzorom telepítés közben?

Figyelt kérdés

I9-9900K-m van, a gép frissen megépített.

Igazából csak akkor volt probléma (eddig) vele, amikor a Star Wars Jedi Fallen Order-t próbáltam telepíteni.

Egyből felugrik 98-99%-ra, a hőmérséklet nem olyan vészes, de szépen lassan kúszik felfelé. Tesztelés céljából letöröltem a Borderlands 3-mat és elkezdtem újratelepíteni, ott nem jelentkezett ez a probléma. A Fallen Order esetében viszont két különböző telepítővel is próbáltam (most töltöm le a 3.-at hátha), de mindkettőnél borzasztó lassan telepítette, ilyen 2 órás várakozási időt ír rá, így nem engedtem végig egyik esetben sem, mert féltettem a procit.

Mellesleg a RAM-ot is nagyon eszi, ilyen 5 percenként +1GB-t eszik fel.

Viszont ismétlem, ez a probléma csak ennek a játéknak a telepítésénél jelentkezem.

Játékok alatt nagyon jól működik a proci, CoD MW maxon átlagosan hozza a 120 fps-t, a proci pedig átlagosan 20%-os felhasználtság alatt. Code Vein 10% körül, játék alatt 60 fok fölé meg nem ment még egyik mag sem, szóval egyébként tényleg nincs baj vele.

Ötlet esetleg?

2019. dec. 15. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem valami betömörített telepítő lehet, amit proci erőből csomagol ki.

Ebben az esetben normális, amit tapasztalsz

2019. dec. 15. 21:16
 2/7 A kérdező kommentje:

Az. Valami 64 GB betömörítve 48 GB-be.

Most a 3. telepítőnél mást tapasztalok.

A CPU kihasználtsága 18% és 2% között vándorol. A lemez viszont 32-35%.

Az előző kettő esetében a lemez alig dolgozott 1-2%-on és a CPU haldoklott. És sokkal gyorsabban is tölt.

Komolyan nem értem én ezt már :/

Mindhárom esetében kitömörítés folyik, szóval még a különbséget sem értem, miért más az erőforrás használat.

2019. dec. 15. 21:35
 3/7 MoneTaliMonolisAmo ***** válasza:
Figyelj kérdező, egy kevés virtuális memóriát adj hozzá a gépedhez. Ha erősen tömörített a fájl, akkor jól fog neki jönni, az ajánlott érték-hez, amit majd ír a virtuális memória, kb adj neki többet 10Gb-al. Érezhetően gyorsabb lesz a géped.
2019. dec. 16. 02:33
 4/7 MoneTaliMonolisAmo ***** válasza:
+ Ha segíthetek ebben valamit, írj privátot, a többit megbeszéljük ott.
2019. dec. 16. 02:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Off: miért baj ha a procid 100%on pörög?
2019. dec. 16. 09:11
 6/7 A kérdező kommentje:

#5:

Alapvetően nem lenne baj, hogyha nem 1 órán keresztül csinálná ezt, miközben folyamatosan eszi fel a RAM-ot, és szökik fel a hőmérséklet.

2019. dec. 16. 11:01
 7/7 Shaddark ***** válasza:

"Figyelj kérdező, egy kevés virtuális memóriát adj hozzá a gépedhez."

El ne állítsd a win10-et automatáról :O

2019. dec. 16. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!