Miért megy 100%-on a processzorom telepítés közben?
I9-9900K-m van, a gép frissen megépített.
Igazából csak akkor volt probléma (eddig) vele, amikor a Star Wars Jedi Fallen Order-t próbáltam telepíteni.
Egyből felugrik 98-99%-ra, a hőmérséklet nem olyan vészes, de szépen lassan kúszik felfelé. Tesztelés céljából letöröltem a Borderlands 3-mat és elkezdtem újratelepíteni, ott nem jelentkezett ez a probléma. A Fallen Order esetében viszont két különböző telepítővel is próbáltam (most töltöm le a 3.-at hátha), de mindkettőnél borzasztó lassan telepítette, ilyen 2 órás várakozási időt ír rá, így nem engedtem végig egyik esetben sem, mert féltettem a procit.
Mellesleg a RAM-ot is nagyon eszi, ilyen 5 percenként +1GB-t eszik fel.
Viszont ismétlem, ez a probléma csak ennek a játéknak a telepítésénél jelentkezem.
Játékok alatt nagyon jól működik a proci, CoD MW maxon átlagosan hozza a 120 fps-t, a proci pedig átlagosan 20%-os felhasználtság alatt. Code Vein 10% körül, játék alatt 60 fok fölé meg nem ment még egyik mag sem, szóval egyébként tényleg nincs baj vele.
Ötlet esetleg?
Szerintem valami betömörített telepítő lehet, amit proci erőből csomagol ki.
Ebben az esetben normális, amit tapasztalsz
Az. Valami 64 GB betömörítve 48 GB-be.
Most a 3. telepítőnél mást tapasztalok.
A CPU kihasználtsága 18% és 2% között vándorol. A lemez viszont 32-35%.
Az előző kettő esetében a lemez alig dolgozott 1-2%-on és a CPU haldoklott. És sokkal gyorsabban is tölt.
Komolyan nem értem én ezt már :/
Mindhárom esetében kitömörítés folyik, szóval még a különbséget sem értem, miért más az erőforrás használat.
#5:
Alapvetően nem lenne baj, hogyha nem 1 órán keresztül csinálná ezt, miközben folyamatosan eszi fel a RAM-ot, és szökik fel a hőmérséklet.
"Figyelj kérdező, egy kevés virtuális memóriát adj hozzá a gépedhez."
El ne állítsd a win10-et automatáról :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!