Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mik a haldokló/hibás tápegység...

Mik a haldokló/hibás tápegység klasszikus tünetei?

Figyelt kérdés

A nagy harci helyzet az, hogy ha nem alaphelyzetben van a gép, tehát vagy zenét hallgatok egy ideje, vagy játszok, akkor beakad a hang és újraindul a gép. Ezért szeretném kiszűrni az alábbi hardverek meghibásodását:

SSD

Tápegység

Proci

Megjegyzés: Szándékosan a tápegységre irányult a kérdés, mivel arra gyanakszom.

Az SSD-t megvizsgáltam a Hard Disk Sentinel, valamint a CrystalDiskInfo és az SSD Life Pro programokkal. 100%-os kondíciót mutatott mindegyiknél,szóval a hiba forrása valószínűleg máshonnan ered. Bevallom, hogy 1 éve lett kitakarítva a gépem utoljára, teljesen poros, de azt nem hiszem el, hogy egy 15 éves játéknál, vagy zenehallgatásnál csak úgy újrainduljon. Ha esetleg segítene egy hozzáértő ember, akár szakszavakkal, örömmel venném :D

A tápegység márkája: Chieftec A-80 CTG-550

A procié: I5 4460 gyári hűtővel

2019. dec. 15. 12:38
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Fhúh, én is tápra gyanakodnék.

Előző gépemnél volt olyan, hogy már pár napja ilyen berregő hangja volt, aztán egyszer dobott egy nagy szikrát hátra, és füstszaga volt. Konnektorból kitép, és véletlenül se kapcsolgat. Szerencsére egy tápcserével megúsztuk...szétment benne a ventilátor, és egy ic, vagy chip megsült benne, ami szétpattant.

Nemrég pedig haveromtól vettem egy használt gépet. Kb 4-5 éves, és talán sosem volt portalanítva, szóval szétszedtem mindenére, és kifújattam belőle, de már indításokkor arra lettem figyelmes, hogy először kb 5.re indult el, aztán mikor minden oké volt, volt hogy leállt. Pont tegnap meg ez is nekiállt berregni, na mondom köszi, meg nem várom, hogy véletlen az alaplap süljön meg, szóval kapott egy 500w-os chieftec-et, pont volt itthon...hiába cooler master, nincs takarítva, venti telemegy porral, és vége, lehet egyszer megcsinálom azt a tápot, de most tökéletesen működik ezzel, bent hagyom.

Helyedben mindenképp kicserélném, bár még pár hozzáértő választ azért várj meg, nem egészséges hogy ilyent csinál a géped. Én még egy memória teszter programot lefuttatnék, hátha a ramok haldokolnak, kitudja. Viszont ne várd meg hogy a táp helyett az alaplap leégjen, nem poén...

2019. dec. 15. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!