A gépemen miért akadnak a játékok?
Ez azóta van mióta vettem egy új videó kártyát.
Az előző egy Palit GTX 480 volt, a mostani pedig egy gigabyte geforce gt 710.
Értem én azt hogy nem valami komoly kártya, viszont még a Darksiders első része illetve még a Fable 3. része is akad rajta, grafikailag egyik játék se valami nagy szám, és egyiknek se túl komoly a gépigénye, a Darksiders első részének pedig még grafikai beállításai sincsenek.
De még a Jade Empire is képes arra hogy 20 köré essen az FPS, pedig azt ma már telefonok is képesek el elvinni.
Igen a vram szinte semmit nem jelent önmagában de azért annyit hozzátennék hogy ma már nem vennék játékra 4 giga alattit de inkább 6 ost minimum ha lehet.
Sose felejtem el egyszer egy kérdező nem értette az RX580 8 gb ja miért nem "adja annyira 4K ban" 🤣😂
Ha veszel egy használt RX 470 vagy 570 et már sokkal beljebb leszel és ezeknél nincs egy ideje már jobb vétel
A VRAM önmagában tényleg kevés, hisz a VRAM csak a grafikai adatok tárolására kell. Az itt tárolt adatokkal gazdálkodik a GPU, innen olvassa ki a szükségeseket és végzi el ugye a számításokat az adatok alapján. Valahogy úgy kell elképzelni, mint a RAM és a CPU kapcsolatát körülbelül.
Videókártyáknál a GPU számít leginkább és annak teljesítménye. Nem bonyolult jó videókártyát választani, fogod magad és megnézed melyik kategóriába tartozik az adott videókártya (alsó, alsó/közép, közép, közép/felső, felső, viszonylag jól elkülönülnek ár alapján is). Utána ránézel egy benchmark oldalra, ahol az adott oldal rangsorában megnézed hol helyezkedik el a kiszemelted, majd összehasonlítod a többi hasonló ár/teljesítmény kategóriájú választással, végül választasz. Még csak értened sem kell hozzá, az ár/teljesítmény szerinti kategorizálás és a benchmark rangsor kisegít a választásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!