Mi lehet hardveresen a problema?
A kerdesem a kovetkezo lenne ,illetve legyszives segitsetek.
Miert indul a gepem ujra egyes jatekok inditasakor vagy ugyanazon jatekok jatszasa kozben?Megjegyzem van amikor nem indul ujra egyaltalan.Ujraindulas utan erdekes dolog all elo par percig nem akar a gep be bootolni csak porognek a ventilatorok.Par perc pihentetes utan ujrabetolt.
Ki fujtam ki takaritottam.
Ma ujra pasztaztam a processzort is.
A rendszer ujra lett telepitve.
Hardveresen nem jelez problemat a gep.
Ma megneztem CPUID HWmonitoral es gyanakszom egy dologra.Talan a tapegysegem melegedhetett tul vagy melegszik nagyon.
AUXTIN ertek jelenleg 84 C Minimalis 59 C es MAximum regisztralt ertek pedig 170 C fok volt.
CPUTIN ertekek jelenleg 56 C legkevesebb 33 c es maximum ertek 144 C volt.
SYSTIN jelenleg 54 C legkissebb ertek 33 C es a
legmagasabb 56 C volt.
Jelenleg a magok homerseklete 40-50 C
Winchester homerseklet 25 C
GPU 24 C
Specifikacio:.
Alaplap: ASUSP7P55D-E LX
Processzor QuadCore Intel Core i5 750 2.66Ghz
Ram: 2* 2GB KINGMAX 1333mhhz 2* 2 GB G SKILL 1666mhz
BIOS: AMI 09/27/12
Videokartya:ASUS R9 280X series 3072 MB
Operacios rendszer Windows 7 64 bit
Tapegyseg: FSP400-60GHN (85)
9. (2020.01.19 10:02). Hát ezek szerint nem vagy tisztában a dolgokkal. A részletes fizikai magyarázatot, hogy miért egetrengető szamárság amit leírtál nem fejtem ki.Jelentkezz egy elektronika szakkörbe ott megtanítják neked (nem reklámnak szánom, mert sokan tartunk ilyet).
Én jelenleg első sorban ipari automatikákkal foglalkozom, főleg folyamatirányítás területen (első sorban PLC, mikrokontrolleres rendszerek, PC alapú folyamatirányító rendszerek /pl. SCADA/). Ebbe beletartozik "csak" programozás, de HW fejlesztés is.
Azért hiszek az ismerősömnek, mert már én is tapasztaltam a jelenséget.
Készítettem már fűtőszálat rézből, de bármilyen anyagból is van, a fűtőszál egy idő után elvékonyul, majd elszakad. Ha már elvékonyodott, lassítja az elektronokat.
Bár a félvezetők nem rézből készülnek, de a nagy terhelés ugyan úgy felmelegíti, ami miatt elgyengülhet. Egy ilyen elektromos eszköz esetében, mint a PC, az így keletkezett ellenállás gyengítheti az eszköz működését is.
Egyébként ugyan ezzel a módszerrel készítettem elektromos gyújtást tűzijátékhoz.
"Elektromann nevű felhasználó válasza"
Szerintem itt fejezzük ezt be. Annyira sötét vagy ehhez, hogy már fáj. De tényleg fizikai fájdalmat okozol, és már nagy off az egész. Azt írtad, hogy képben vagy a proci felépítésével, működésével. Meg villanyszerelő vagy. Remélem nem az ecserin vetted a papirodat.
"Ha már elvékonyodott, lassítja az elektronokat." Ezt honnan szedted? Ezek szerint egy 0,5-ös vezetékben lassabban megy az elektron mint egy 240-esben? Édes öregem inkább ne szólalj meg mert fáj. borzalmasan sötét vagy (legalábbis az elektronikához és a számítástechnikához biztosan). A rendszergazda haverod meg jobb ha keres másik szakmát, mert ennyi tudással egy idő után elveszti az állását.
A kérdezőnek: amit korábban már írtunk: tápegység probléma valószínűbb, a melegedések normálisak azok nem okozhatnak ilyet. Itt valószínűbb a táp hibája (ezért javasotam a feszültségek ellenőrzését, de valaki lepontozta, ezt kérem indokolni). Ha a tápegységben van hiba (a kondik képesek öregedni, mert kiszáradnak és nem elvékonyodnak meg "gyengülnek"), az okozhat olyat, hogy nagyobb terhelésre leesik a feszültség és leáll a gép. Ahogy néztem az adataidat a hőmérsékletek rendben vannak. A táp gyanús.
Nem kizárt a tápegység hiba, nagyobb terhelésen lehet nem képes megfelelően teljesíteni.. De.. Én szimpla túlmelegedésre gyanakszom, szoktad figyelni a hardver elemek hőmérsékleteit? Simán lehetséges, hogy pl. A videókártyád túlmelegszik, a túlmelegedés elleni védelem bekapcsol, újrainduláskor lehűti magát, majd betölt a rendszer. Hasonlóképpen lehet a procid esetén is.
Figyeld a hőmérsékleteket!
Hiába találgatunk itt, de én 90%-ban túlmelegedésre gyanakszom, régen volt egy hasonló hibajelenséghez szerencsém, akkor csapágyas lett a videókártya venti, ami kiverte a venti szabályzót, így könnyen túlmelegedett, majd sötét kép, forgó ventik és kikapcs..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!