Miért megy félig a kép a monitorról, és "fagy le"?
Van egy pc-m, aorus b450 alaplap van benne, és azon van 1 hdmi kimenet, meg egy dvi.
Eddig hdmi-vel ment a monitor, de gondoltam, rákötöm a gépre a tv-t.
Átdugtam a monitort a dvi-re, működik.
Viszont abban a pillanatban ahogy bedugom a dhmi-t is, (másik vége a tv-ben)
a monitorról elmegy a kép, és mikor 2- másodperc múlva újra megjelenik, az asztalon lévő ikonok eltűnnek, a tálcán lévők meg inaktívvá válnak, nem csinál semmit az egész monitor.
Azóta annyi történt, hogy -mivel csak a tv működik monitorként- azon beállítottam egy ilyet a windows-ban, hogy "monitor megkettőzése" most azt csinálja, hogy működik ugyan a monitor, de hatalmasra nagyított mindent, óriási ikonok vannak rajta , el se férnek.
Abban a pillanatban hogy kihúzom a tv-ből a kábelt, azonnal visszaáll a rend.
Gondolom mikor a monitorodról eltűnnek az ikonok, az egérmutatót se látod, az is csak a TV-n van. Ez azért van, mert ilyenkor mindkettőt külön-külön monitorként használja, a TV az elsődleges, a monitor bedig a másodlagos kijelző. Ebben az esetben mindkettőt egymástól függetlenül tudod használni. Ha jól értem, ehhez hasonlót tapasztalsz:
Ha a monitor megkettőzését választod, az azt jelenti, hogy mindkettő monitor ugyan azt mutatja. Vagyis ez fog történni:
A probléma nálad az, hogy valószínűleg a TV felbontása sokkal kissebb, mint a monitoré, ezért ilyenkor a gép is alacsonyabb felbontást választ (pl. 800X600), ami mindkettő kijelzőre vonatkozik, ezt bedig a monitorod úgy tudja megjeleníteni, hogy nagyon lesznek az ikonok.
Próbáld meg beállítani, hogy mindkettőn más legyen a felbontás, ha ez lehetséges, vagy használd a kettőt külön-külön kijelzőként, és amit a monitoron akarsz látni, azt húzd át oda, vagy állítsd be a monitort elsődlegesnek, és akkor a monitorról kell áthúznod a TV-re :D
Ha a kettőt külön-külön kijelzőnek használod, ikonokat nem érdemes áthúzni, csak ablakokat.
Az első linket valamiért nem jól illesztette be, itt egy hasonló:
Köszi szépen, bocs, hogy csak most válaszolok, eléggé szét vagyok szakadva.
Hát, nem tudom mi lehet a baj, mert nagyjából jó, de nem tökéletes, és olyan hülye hibákat mutat, amit nem tudok mire vélni.
Egyébként a tv felbontása a nagyobb, az 4k, a monitor sima full hd.
Az ikonok nagyságára rájöttem, önkényesen átméretezte az egész képernyőt, (a windows a monitor képernyőt) felnagyította 150%-ra. Azt visszaállítottam.
De azóta is bolond, ha 10 percig nem csinálok semmit, és alvóra kapcsol a monitor, akkor miután visszakapcsolom, átméretezi az ablak méretét, teljes képernyőből csinál egy tenyérnyit, vagy csak egy keskeny csíkot, vagy épphogy hiányzik belőle, ahogy neki tetszik.
Ja, meg a hang. Azt se tudja 2-felé tolni a pc. Kézzel kell mindig kijelölni, hogy a pc hangfalakhoz nyomja a hangot, vagy a tv-hez.
Hát, majd még azt megpróbálom, hogy veszek egy ilyen 2 irányú hdmi elosztót, mert hdmi kimenetből csak 1 van a pc-n, és akkor a hdmi-re kötöm a monitort is meg a tv-t.
Ha meg úgy se jó, leszarom... ez legyen a legnagyobb bajom.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!