Csak nekem volt csalódás Intel-ről Ryzen-re váltani?
Kb fél éve van meg az új gépem és hogy őszinte legyek sokkal többet vártam a szénné ajnározott Ryzenektől.Isten igazából minden játékba mindössze 10-15FPS többletet tud az új gép ami elég elszomorító számomra úgy hogy a játékok egyáltalán nem tudják kihasználni a többmagos teljesítményét a gépnek.Alapvetően sok Benchmark tesztet néztem a I5 9400F és a Ryzen 5/7 ről ott is láttam hogy az Intel valamilyen szinten jobb de gondoltam hogy új játékoknál ki fog jönni a Ryzen előnye de nem...Szval konkrétan a Fifa 20-ba kevesebb FPS-em van mint az 5 éves I5-el volt...(összehasonlítottam a két gépet elég sok új játékkal de ez volt az egyik legjobban szembetűnő különbség,szinte mindenhol mindössze 5-20FPS többletje volt a Ryzen-nek .És tény hogy én nagyon sokáig Intel Fanboy voltam de engem abszolút meggyőzőtt az AMD de sajna már nagyon megbántam az egészet...Váltani biztos nem fogok már, de én sokkal nagyobb teljesítmény javulásra számítottam.
Régi konfig:
Intel Core I5 4690K 3,8GGHZ (OC)
16GB DDR3 (1600MHZ)
1TB Samsung SSD
RTX 2060 OC
Az új gépem:
Ryzen 7 2700 3,8GHZ (OC)
16B DDR4 (3200MHZ)
1TB Samsung SSD
RTX 2060 OC
Tekintve, hogy a grafikus kártyád a régi procid mellett is szinte 100%-on mehetett, ezért nem sok különbséget tapasztalhatsz. Azzal meg, hogy 5-20 FPS-t nyertél, nincs semmi probléma, teljesen természetes processzorfejlesztésnél. Aki látványosan több FPS-t akar, az videokártyát fejleszt.
Itt egy teszt, amin látszódik, hogy az i3 és az i9 között is max. néhány FPS differencia van. Nincs itt semmi baj az AMD-vel.
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy az erős procit keresik játékra. Ez nagy tévhit. Egy kicsi utánajárással, megbízható forrásból mit pl:prohardver.hu-n található olyan teszt ami bebizonyítja, hogy, Full HD vagy még magasabb felbontáson történő játékhoz nem a CPU-t kell erősebbre cserélned, hanem az erős videokártyára kell fókuszálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!