Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bios Frissités? Bövebben lent?

Vilmányi Norbert kérdése:

Bios Frissités? Bövebben lent?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne hogy van egy ASUS K8V-VM alaplapom, AMI bios-sal! Szeretném frissíteni! Segítsetek lécci honnan tudok hozzá uj bios-t keriteni, és hogyan tudom megcsinálni?

Másodlagos dolog az lenne hogy ha esetleg frissítem a bios fogja-e engedni a proci huzzását, mert ami most van rajta az nem engedi! Köszy

2010. júl. 19. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ne frissítsd, ha nagyon fontos, kérj meg egy szakértőt, aki ért hozzá, igen könnyen tönkre lehet vele tenni.
2010. júl. 19. 09:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Az asus honlapján kell keresgélned és lehet windowsból is tudod frissíteni de nekem gigabyte alaplapom van ami csak floppyról megy :)
2010. júl. 19. 09:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez régebbi alaplap, csak DOS-os frissítés van hozzá.

[link]

2010. júl. 19. 09:32
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

A Windows alóli frissítés hülye ötlet, és a legveszélyesebb eljárások közé tartozik.

Az Asus-nak van egy BIOS-ba égetett frissítőprogramja is. ASUS EZ Flash névre hallgat, a szóban forgó alaplap támogatja is. Nem kell hozzá más csak egy floppy vagy ami még jobb egy pen drive. Itt megtalálod a részleteket:

[link]

Itt meg a szükséges BIOS image fájlt: [link]

De előtte elmondanék egy örök érvényű mondást:

"Ami működik, azt nem kell megjavítani!"

Szóval csak is indokolt esetben csinálj BIOS frissítést, pl.: CPU, VGA RAM csere vagy fejlesztés, szokatlan hibajelenségek, ami nyilvánvalóan nem lehet OS hiba, stb..

2010. júl. 19. 09:45
 5/6 anonim válasza:
ha meg cpu csere RAM csere vagy ilyesmi van akkor bios restartot is lehet csinálni azt meg ugy lehet hogy az alaplapon kicserélsz egy jumpert ha meg tuningolni akarsz akkor használd a CPUz nevü progit
2010. júl. 19. 10:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor csak nagyon nagyon végső esetben álljak neki a BIOS frissítésnek! Akkor azt mondja meg valaki hogy hogyan tudom a procimat feljebb húzzni egy kicsit, mert mint írtam a BIOS-ban ez az opció inaktív?

Köszy az eddigi segítséget!

2010. júl. 27. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!