AZ elromlott hdd javítható vagy szemét?
Vagy egy kb 2 éves seagate hdd-m, egyik napról a másikra nem lehetett rá másolni semmit mert azt jelezte hogy maxon terhelve van de közben nem ment rajta semmi. És a sajátgépbe is eltűnt a meghajtó alól a csík ami jelzi meddig van, formázni sem lehet mert azt írja sikertelen.
A hibaelőzményekbe 11ezer !!! hibaüzenet jött erről.
A 153-as hibakód alapján ezt találtam ami nem túl bíztató:
Javítható egyáltalán egy hdd vagy mehet a szemétbe?
Nem volt rajta nagyon semmi szerencsére pár hete átmásoltam rmindent a mások hdd-re mert erre csak letöltöttem dolgokat.
Akkor megy a szemétbe, amúgy is gondolkoztam azon hogy ssd-re kellene váltani.
"Akkor megy a szemétbe"
Azért ne dobd kukába kommunális hulladékként, mert az elektronikai hulladék veszélyes hulladéknak minősül.
Más elektronikai hulladékokkal összegyűjtve (biztos akad a háztartásban) add le valamelyik hulladékudvarban - így újrahasznosításra kerül.
"Az mondjuk érdekes hogy ez 1.5 év alatt már megdöglött. A jó öreg WD Green meg már lassan 7 éve bírja gond nélkül."
Így jártam én is egy kb. 2 éves wincsel 1 Tb. Egyik napról a másikra döglött be .. szinte arra bíztam minden adatot mert az viszonylag új volt a másik 1.5 Tb.-hoz képest ami kb 5-6 éves volt akkor (ez volt vagy 2 éve) az 1.5ös még mindíg jól műxik (persze 50%os már szegény de még robog)
Tök mindegy milyen márka! Ami 100%, hogy ezekbe nem lehet megbízni! Ha több helyre van szétszorva a fontos adat akkor lehetsz biztos..és még van olyan, hogy akkor sem..😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!