Leáll a számítógép?
Mi lehet a baja a számítógépemnek?
Van egy RX570 videokártyám egy Amd ryzen 5 2400G CPU-m, 8GB ram-om és egy 550W tápom. Elindítok egy játékot a számítógép el kezd zizegni és leáll utána fel sem tudom kapcsolni csak ki kihúzom a tápot a VGA-ból és úgy tudom csak felkapcsolni.
Milyen az a 550W-os táp leírnád pontosan ?
Lehet az a gyenge láncszem, persze más is lehet a baj túlmelegedés, hibás alaplap, ram, stb.
Ez így eléggé táp gyanús.
Persze lehet videokártya, alaplap, proci is - ebben sorrendben :)
Amikor nem 3d módban használod a videokártyát, az kevesebb mint 20 wattot fogyaszt.
Amikor elindítasz egy 3D alkalmazást / játékot átvált 3d módba, és 150 wattot fog igényelni.
"Esetleg valakinek megpróbáljak videót küldeni messengeren vagy valahol?"
Szerintem vidd el egy számtech boltba vagy ismerőshöz és cserélj tápot benne első körben.
A videózás sajnos semennyire nem fog ezen segíteni, és így távolról még a napi 10000 dollárt kereső űber-szuper szakemberek sem fogják tudni megmondani hogy mi baja van, csak találgatni tudnak ők is.
Esetleg futtathatsz egy aida64 -et, telepítsd fel és nézd meg a stressz tesztnél hogy megvannak-e a feszültségek.
Ha pl. 12V helyett 11,5 lesz akkor hibás a tápod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!