Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen olcsó számítógépet...

Milyen olcsó számítógépet tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

Macbook Air felhasználó vagyok, viszont egyetemen (BME VIK) ahol a használt szofverek nagy része csak windowsra szerezhető meg, néhány esetben van 1-2 alternatíva vagy egy nagyon bugos nem fenntartott macOS változat, ami lényegében használhatatlan.

Ezért szeretnék otthonra egy PCt. Monitor, egér és egyéb perifériák vannak.

Csak a gépet szeretném meg venni, akár használtan is, mivel nincsenek nagy igényeim.

Leginkább a házik megcsinálására, programozásra kéne. Attól függetlenűl hogy nyílván ehez nem kell sok dolog, de legalább legyen olyan gyorsan hogy ne legyen vele kínszenvedés netezni, videókat nézni stb... Szóval legyen bőven használható.

Maximum 100 ezret költenék rá, de ez alatt bármilyen összegben linkelhettek ha tudtok, vagy akár ajánljatok használtakat.

Előre is köszi.

2019. nov. 17. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen gépem van általános dolgokra: [link] de ha írsz az eladónak az elképzeléseidről összedob, vagy kiegészíti neked fillérekért a gépet, én már több gépet is vettem tőle megbízható,precíz, segítőkész és minőségi használt gépeket árul nem szemetet.
2019. nov. 17. 20:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Virtualizálni próbáltad már a programokat? Akár egy konkrét virtuális Windows gépet felhúzni vagy valami?
2019. nov. 17. 22:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Beleraksz egy R5 2200g-t, avval le is tudod a gép szívét-lelkét 30 ezer alatt. Ehhez jön egy normális, de extrák nélküli alaplap (20 ezer), valami ház (10 ezer), egy kis teljesítményű, de minőségi táp (15 ezer), normális ram (8GB - 20 ezer), aztán meg is vagy. PCX-en asszem 5 vagy 6 ezerért összerakják, de erre kell szerezned az OP rendszer, ha "megoldod okosba", akkor amiatt nem kell aggódnod.
2019. nov. 17. 23:49
 4/4 A kérdező kommentje:

2#

Lassú, kicsit körülményes, de leginkább ... nincs türelmem az apró idegesítő hírtelen felugró hibákból.

Pl.: A billentyűzet amikor virtuális gépen windowst futtatok kicsit megőrül, mert a gép azt hiszi hogy normális billentyűzetet használok nem Machez valót és mindent máshogy kell csinálni. Volt hogy 1 szimbólumot félóra kutatás után az interneten tudtam valahogy leírni.

Nyílván ez megoldható ha egy másik billentyűzetet kötök be vagy lehet be állítható, hogy a sajátom szépen fusson, de ezt rengeteg csoporttárs, tanár és az internet segítségével sem sikerült.

Ha meg is lehetne, nem az igazi.

Nekem megéri azt a plusz kb 70 ezer forintot, hogy ezt megoldjam és megkíméljem magamat a potenciális fejfájásoktól, ami 1 hét van X dolog beadásáig, de még mindig a környezet felállításával és helyes használatával szórakozok.

2019. nov. 18. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!