Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az miért lehet hogy új memória...

Az miért lehet hogy új memória csere után random újraindul a gép játékok alatt viszont a memtest nem találja hibásnak?

Figyelt kérdés

Vettem a gépembe egy 2x4Gb Kingston HyperX Fury DDR3 RAM-ot, amit dual channelbe működtetek, ezt megelőzően volt Kingmax 1x8 és egy 1x2GB 1333Mhz DDR3-as RAM-om single channelbe (tudom elég sufnituning de működött.)

Át állítottam a BIOS-ban 1600Mhz-ra dual channel stb. és mégis kifagyott vagy újraindult (de csak játékok alatt.)

De ha visszateszem a "sufnituning" 10GB ramomat akkor szépen működik.

Én úgy tudom hogy ram cserénél nem kell windowst újratenni, vagy mégis? A Memtest nem jelzett memóriahibát 3 órás futást követően sem...

2019. nov. 14. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen processzorod van? Mert lehet, hogy az csak 1333-as ramokat kezel. Te meg a bios-ban átállítottad 1600-ra fixen és ez OC-nak számít a memóriánál. Állítsd vissza auto-ra a ramok sebességét és nézd meg, hogy így mi történik.
2019. nov. 14. 14:24
 2/4 P.O.C. ***** válasza:

Nem kell újratelepíteni. És a memtest sem képes kizárni 100% -osan minden RAM -al kapcsolatos hibát.

Biztos hogy a processzorod támogatja a 1600 Mhz -es RAM -okat?

Amúgy a dual mód, nem jelent akkora eszeveszett teljesítmény növekedést. Max 2-3%. Akkor van igazán jelentősége, ha IGP -t használsz.

2019. nov. 14. 14:25
 3/4 A kérdező kommentje:
amd fx-6300 3,5Ghz
2019. nov. 14. 14:40
 4/4 P.O.C. ***** válasza:
Annak 1866 Mhz -ig tudnia kéne.
2019. nov. 14. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!