Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új tápegység 6 pines csatlakoz...

Új tápegység 6 pines csatlakozóval GTX 1050ti-hez?

Figyelt kérdés

Az alábbi lenne a problémám.

Szerettem volna lecserélni a kb. 4 éves GTX 750ti 2GB-os GPu-mat és beszereztem egy GTX 1050ti 4GB-ot. Nem vagyok annyira otthon a hardveres dolgokban de gondoltam a kicserélés egyszerű lesz. Egyszerű is volt: kicsavaroztam a régit és az újat a helyére pattintottam. Igen ám.. Bekapcsolásnál forgott párat a venti és leállt aztán a monitor jelezte, hogy kapcsoljam le az energiát és ellenőrizzem a megfelelő csatlakozókat. Utána olvastam és a legtöbb ilyen videókártya nem igényel külső táp ellátást még +-ba mert keveset eszik de az enyém pont igen szóval ahogy láttam van is hozzá egy 6 pines csatlakozó az oldalán, gondolom anélkül nem fog összejönni. A jelenlegi tápegységem szintén egy régi kínai márkájú dolog (tudom, nem lett volna szabad ilyen gagyi tápra bízni eddig se az alkatrészeket) de ez nem rendelkezik 6 pines csatlakozóval hiába kerestem. Szóval ha már új VGA és kénytelen vagyok lecserélni a tápot akkor ideje venni egy kicsivel korrektebbet. Ebből kifolyólag a kérdés adott. Tudnátok tanácsokat adni, hogy milyen tápot vegyek ami nem horror árban van de korrekt? És rendelkezik a nekem szükséges 6 pines csatlakozóval is többek között? Válaszokat előre is köszönöm!

Config: Alaplap: GYGABYTE H11DM-DS2

CPU: Intel core i3 6100

8gb RAM

2019. nov. 13. 14:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Mivel a CPU igen kevés tápfelvételű (51 W TDP-jű: [link] ) és az 1050 Ti sem nagy tápigényű (75 W: [link] ) így akár egy 300-350 W-os 6(+2) tűs PCIe tápcsatlakozóval ellátott tápegység is elég hozzá. Abszolút minimum például:

[link]

2019. nov. 13. 16:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de az a baj, hogy leírásnál nincs feltüntetve PCI-express csatlakozó pedig nekem arra lenne 6 pinesre szükségem a kártya miatt. :S
2019. nov. 14. 21:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A hivatalos oldalon elérhető

[link] --> Downloads --> Datasheet

adatlapja

[link]

szerint egy darab 6+2 tűs (a 2 tű leválasztható a hat tűről) PCIe csatlakozó van rajta

[link]

2019. nov. 14. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!