Biztosan a videókártyám ment tönkre?
A "tünetek" a következők voltak:
Beléptem egy tervező programba (autocad), húztam benne pár vonalat, majd lefagyott az egész gép, nem reagált semmire. Aztán újraindítás, újraindítás közben a bios töltőképernyőig jutottam majd fekete kép és a monitor kiírta hogy No Signal. Ekkor átdugtam alaplapira a monitort, ismét újraindítás, ismés bios töltésnél monitor no signal.
Ezután szétszedtem a gépet, kivettem a videókártyát, majd összeraktam úgy hogy a kártya nincs benne, csak alaplapira kötve a monitor. Így tökéletesen működik.
Aztán kicsit kipucoltam a kártyát, visszatettem csodát várva, de ugyan az mint előtte, szóval ismét kivettem és most is integrálttal használom.
A kártya egyébként elég régi, egy 5 éves gtx 760 ról van szó ami eléggé kiszolgált ezen idő alatt, szóval időszerű volt hogy végleg megpihen, csak azért írom ki a kérdést mert alapvetően nem vagyok egy hardverguru, szóval reménykedek hátha nyugtázza egy hozzá értő hogy a vidikártya a hibás, hogy feleslegesen ne vegyek egy újat, ha esetleg bármi más baja is lehet a gépnek.
Egy i5-6500 ketyeg mellette ha számít.
Mivel vesztenivalód nincs, próbáld meg újrapasztázni a videokártyát.
Tulajdonképpen pont úgy kell mint a processzort, csak kicsit macerásabb szétszedni.
Ha sikerül nyertél, ha nem, akkor sem vesztettél semmit.
Másik táp nem igazán van a közelben, esetleg valahogy le tudom csekkolni hogy jó e? (Alaplapi kártyával azóta sincs semmi baja)
Egy 3 éves XFX Pro 450W van a gépben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!