Első saját PC, kb 300 ezres limit, szerintetek ez jó setup?
Elsőnek próbálok saját PC-t összerakni és még új vagyok a témában, ezért kérném a segítségeteket. Kb 300 ezerig tudok elmenni és elsősorban videójátékokra venném a gépet. Első körben a linkelt hardveren gondolkodok. Természetesen nem feltétlen az Iponon akarom megvenni, csak itt volt egyszerűbb linkelni. HDD-t és SSD-d nem linkeltem de, kb 500gb SSD és 1 TB HDD-n gondolkodok. Később még akarom a hűtést is bővíteni, mert nyáron ha megy megy egész nap a gép azt nem biztos, hogy bírni fogja.
vagy
[link] (a játék nem érdekel, de csak ilyen volt ezen az oldalon)
"tápban csak azt néztem, hogy legyen 600w mert azt olvastam, hogy kb annyi kell"
Nem kell annyi.
A két fő fogyasztó:
* AMD Ryzen 5 3600: 65 W TDP [ [link] ]
* AMD Radeon RX 5700: 180 W [ [link] ]
* vagy GeForce RTX 2060: 160 W [ [link] ]
ez - a nagyobb tápfelvételű videokártyát nézve - összesen 245 W. Mindennel együtt max 300-350 W-tot fog felvenni.
Egy 450 W-os tápegység már elegendő neki.
A választott tápegység viszont nem csak ezért kerülendő, hanem mert alacsony a hatásfoka - 75 % ( [link] ), miközben a 80+ minősítésű tápegységeké 80% feletti - csak 3 év garanciát adnak rá.
Szvsz. a nagyobb videokártya esetén egy kicsit jobban ráköltenék a tápra - az Iponnál maradva például ilyesmire:
80+ Gold hatásfok-besorolású (90% feletti hatásfok), 5 év gyártói jótállást kapsz rá.
1500Ft al drágább az 550es, ezért is lett ez javasolva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!