Első saját PC, kb 300 ezres limit, szerintetek ez jó setup?
Elsőnek próbálok saját PC-t összerakni és még új vagyok a témában, ezért kérném a segítségeteket. Kb 300 ezerig tudok elmenni és elsősorban videójátékokra venném a gépet. Első körben a linkelt hardveren gondolkodok. Természetesen nem feltétlen az Iponon akarom megvenni, csak itt volt egyszerűbb linkelni. HDD-t és SSD-d nem linkeltem de, kb 500gb SSD és 1 TB HDD-n gondolkodok. Később még akarom a hűtést is bővíteni, mert nyáron ha megy megy egész nap a gép azt nem biztos, hogy bírni fogja.
vagy
[link] (a játék nem érdekel, de csak ilyen volt ezen az oldalon)
Több információ szerint az X es verzió nem éri meg a felárat, rendes hűtés mellett a 3600 ugyan azt tudja, a 13-14k különbségből inkább jobb hűtés :)
Ha 1db ram modul lesz az nagyon nem jó, vagy 2*8 vagy 2*16.
Prohardver tápos topikban ezt a tápegységet nem sorolják a jóminőségű tápok közé érdemes lenne inkább FSP Hexa+ 500W (ipon 16 490 Ft ) választani ;)
Ryzen 5 3600 65k
Ram: g.skill,patriot 26k
Vga: Sapphire RX 5700 8GB 130k
Táp: Bitfenix Formula GOLD 550w 22k
Igen tápok terén kicsit tanácstalan vagyok, de mindkét ajánlást köszönöm.
Első kommentelőtől kérdés: jobb hűtés alatt mit értesz? mire érdemes figyelni?
Ha van pénz akkor én is a bitfenix tápot mondom csak nem tudtam meddig mehetünk fel árban, a gyári kavaró helyére szinte bármi mást, nekem a broken advanced eco-t javasolták.
A memóriát mindenféleképp 2*8-as kiszerelésben vegyed (nem drágább végül is semmivel), AM4 nagyon érzékeny erre.
Videokártyából ezt ajánlom: [link] Halkabb, és több gari is jár hozzá.
A táp nagyon rossz. Ezt vedd legalább: COOLERMASTER MasterWatt 450W.
Árban annyira lehet felmenni, hogy 300 felett már necces és még kell hdd ssd és ház is
plusz hűtést majd akarok, elsőre én is a noctuat néztem, de most télre talán kibírja a gyárival, vagy nem?
tápban csak azt néztem, hogy legyen 600w mert azt olvastam, hogy kb annyi kell, de köszönöm az ajánlásokat!
igen videókariból a 2060 volt az alternatíva
akkor most ha ebből a háromból, tehát gtx 1660 ti 8gb, rtx 2060 8gb, vagy sapphire rx 5700 8gb kéne választani, akkor melyiket mondanátok? A sapphire a legdrágább, gondolom jobb is mint a másik kettő, de elsősorban geforce-ban gondolkodtam, a másik kettőből hol az egyiket, hol a másikat hozzák ki jobbnak. Az biztos, hogy jelenleg mindhárom elég, ahhoz, amire nekem kell, de hosszútávon melyiket kéne a legkésőbb cserélni?
Nem akartam belefolyni a VGA választásba mert úgyis lesz valaki aki nem ért egyet és lepontozás lesz belőle, én csak azt mondom érdemes megnézni pár videót:
Egy jó indokot hallottam a nagyobb tápra, kisebb terhelést jelent a tápnak az a 3-400W és ezért halkabb lesz a táp:
https://www.youtube.com/watch?v=1z3A0VerlAA
9700K/RTX2080-ra mond kb 400W ot ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!