Merevlemez partícionálása?
Vettem egy notebookot, viszont csak C meghajtó van rajta. D nincs.
1 TB a lemezterület
Mekkorára csináljam a D-t? Mennyit ajánlott a C-nek hagyni?
Az attól függ, milyen operációs rendszered van és mire szeretnéd használni a gépet.
Alapesetben egy 120-200 GB-os partíció elég a rendszernek és a programoknak.
Windows 10 Home
Az Office programcsomagot használom rendszeresen, ezen kívül filmeket, sorozatokat töltök le.
Nagyjából erre használom.
Köszönöm a választ.
Az első dolog, hogy a lemez 30%-át célszerű üresen hagyni, hogy egészségesen működjön.
A másik, hogy bár maga az oprendszer 20-30 GB között mozog, de ott vannak a frissítések és, hogy ez is bővülhet.
A harmadik a profil mappa, aminek mérete erősen függ a használt alkalmazásoktól, illetve fotó,videók tárolásának módjától.
Én azt mondanám 200GB -ot adj a rendszernek.
Ha később SSD-t raknál a laptopba (pl: cd-rom keretbe építve, ha van ilyen), akkor a 200Gb-ot egy 240GB-256GB-os ssd-re át tudod vinni szerintem (bár konkrétan én még nem csináltam).
Illetve még egy megfontolandó dolog, ha titkosítani akarnál egy részt, akkor arra is lehet egy kisebb partíció.
Így ha ellopják a laptopod, és kivennék a vinyót,akkor se tudnának ehhez a részhez hozzáférni.
Az első dolog, hogy a lemez 30%-át célszerű üresen hagyni.
Ez alatt azt értem, hogy ne legyen tele az adott partíció.
Szerintem meg hagyd egyben, semmi értelme szétszedni.
98-ban volt. De az akkor volt most meg 2019 van.
A boot szektor alapból másik partíción lesz, a win10 nem a C-re rakja.
Ha valami értelmeset szeretnél csinálni aminek haszna is van, akkor gyűjtögess picit és vegyél a home-os sz...r helyett egy profot, azzal TÉNYLEG sok nehézségtől kíméled meg magad.
200/800-ra particionálnám.
Azokat az alkalmazásokat, amelyeknél választható elsősorban a 800-asra telepíteném, a letöltéseket, mentéseket is odairányítanám, a dokumentumokat is ott tartanám.
"Az első dolog, hogy a lemez 30%-át célszerű üresen hagyni, hogy egészségesen működjön."
He? Ezt hol hallottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!