Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Merevlemez partícionálása?

Merevlemez partícionálása?

Figyelt kérdés

Vettem egy notebookot, viszont csak C meghajtó van rajta. D nincs.

1 TB a lemezterület

Mekkorára csináljam a D-t? Mennyit ajánlott a C-nek hagyni?

2019. okt. 29. 09:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, milyen operációs rendszered van és mire szeretnéd használni a gépet.

Alapesetben egy 120-200 GB-os partíció elég a rendszernek és a programoknak.

2019. okt. 29. 09:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Windows 10 Home

Az Office programcsomagot használom rendszeresen, ezen kívül filmeket, sorozatokat töltök le.

Nagyjából erre használom.

Köszönöm a választ.

2019. okt. 29. 09:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ketté szedném. Túl nagy egybefüggő lemezterület se jó, túl sokáig tart a beolvasás, ha keresel valamit pl.
2019. okt. 29. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első dolog, hogy a lemez 30%-át célszerű üresen hagyni, hogy egészségesen működjön.

A másik, hogy bár maga az oprendszer 20-30 GB között mozog, de ott vannak a frissítések és, hogy ez is bővülhet.

A harmadik a profil mappa, aminek mérete erősen függ a használt alkalmazásoktól, illetve fotó,videók tárolásának módjától.

Én azt mondanám 200GB -ot adj a rendszernek.

Ha később SSD-t raknál a laptopba (pl: cd-rom keretbe építve, ha van ilyen), akkor a 200Gb-ot egy 240GB-256GB-os ssd-re át tudod vinni szerintem (bár konkrétan én még nem csináltam).

Illetve még egy megfontolandó dolog, ha titkosítani akarnál egy részt, akkor arra is lehet egy kisebb partíció.

Így ha ellopják a laptopod, és kivennék a vinyót,akkor se tudnának ehhez a részhez hozzáférni.

2019. okt. 29. 09:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első dolog, hogy a lemez 30%-át célszerű üresen hagyni.

Ez alatt azt értem, hogy ne legyen tele az adott partíció.

2019. okt. 29. 09:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 256-os ssd van a laptopban, c-nek 80-90gb-ot szoktam adni, és az úgy elég, de ekkora meghajtónál tényleg bőven adhatsz 200-at.
2019. okt. 29. 10:17
 7/11 Shaddark ***** válasza:

Szerintem meg hagyd egyben, semmi értelme szétszedni.

98-ban volt. De az akkor volt most meg 2019 van.

A boot szektor alapból másik partíción lesz, a win10 nem a C-re rakja.

Ha valami értelmeset szeretnél csinálni aminek haszna is van, akkor gyűjtögess picit és vegyél a home-os sz...r helyett egy profot, azzal TÉNYLEG sok nehézségtől kíméled meg magad.

2019. okt. 29. 12:42
 8/11 belapus ***** válasza:

200/800-ra particionálnám.

Azokat az alkalmazásokat, amelyeknél választható elsősorban a 800-asra telepíteném, a letöltéseket, mentéseket is odairányítanám, a dokumentumokat is ott tartanám.

2019. okt. 29. 14:02
 9/11 anonim ***** válasza:

"Az első dolog, hogy a lemez 30%-át célszerű üresen hagyni, hogy egészségesen működjön."

He? Ezt hol hallottad?

2019. okt. 29. 14:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
5: Valószínűleg az SSD-vel kevered. HDD-nél nincs kötelezően üresen hagyandó terület...
2019. okt. 29. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!