Miért vannak FPS dropjaim egy jó gépen?
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy néha vannak megmagyarázhatatlan FPS dropjaim. Olyan játékoknál amiknél nem lenne szabad. Gép teljesen tiszta NOD32 felügyeli a rendszert. Windows is nem rég lett újratelepítve. A vízhűtő folyamatos 50 fok körül tartja a procit huzamosabb játék közben is.
A konfigom a következő:
ASUS H110M-C (tudom elég fapad, megbántam)
i5-6500 + vízhűtő
16 gb DDR4
Gigabyte GTX 1060 6gb
1+3 TB Seagate Barracuda
LG 29" UM58P 2560x1080
Hozzátenném hogy a legfrissebb driver-ek vannak.
Az én tippem az lenne, hogy a monitor felbontása túl nagy a videókártyának, illetve talán még az alaplap. De mi más lehetne még? Ti mit tippeltek? Előre is köszi!
Igazából sok mindentől függhet. Lehet az alaplap miatt, mivel elég fapados, és lehet hogy a VRM melegszik.
Másrészt játék függő, mennyire van optimalizálva, mennyire használja ki épp az adott hardvert, ha egyfolytában maxon fut a proci, akkor szimplán kevésnek bizonyul.
Az én i5-7500-am már az 1-1.5 éve megjelent játékoknál is igen meg-meg csorbult, épp most váltottam Ryzen-re, pár napon belül jön meg.
Egyébként a "jó gép" eléggé relatív, mert attól még, hogy van benne egy viszonylag jó videókártya és proci attól még az egész gép nem lesz jó. Sokan bele esne abba a hibába, hogy csak a videókártyával, és a processzorral foglalkoznak, esetleg a RAM-al és a többit már lespórolják.
Én midig azt mondtam, hogy egy stabil gép alapja egy minőségi alaplap+tápegység, aztán azokra már lehet nyugodtan építeni bármit, de ha már az alapoknál is gond van az a teljesítményre is kihat rendesen..
"Olyan játékoknál amiknél nem lenne szabad"
Mondjuk ezt jó lenne tudni, milyen játékokról van szó.
Az i5 6500 pl. multi shooter játékoknál (R6, BF5, PUBG stb.) már okozhat mikró lagokat és FPS dropokat. Nem egy kimondottan erős processzor multi játékokra.
Köszönöm a gyors segítséget!
Az utolsó kommentelő eltalálta!
R6, Gta 5 ( itt csak nagy akciókban), Insurgency: Sandstorm, illetve sok játék ami alatt Unreal 4 van. Pl. Fernbus.
és igen a tápot kifelejtettem.
Egy Be QUIET! pure power 10 . 700 W
Ezzel viszont egy kicsit túlzásba estem tudom.
Egy jobb alaplapra és egy 1920-as monitorra való váltás megoldhatná a problémát ?
Ahhoz nem kell 1080p-s monitort venni inkább ha lehet csökkenteni a felbontást sima full hd-ra lehet az is segít, illetve ha tudsz kölcsön kérni egy teszt erejéig egy kisebb monitort megnézni azon is, továbbra se írtad meg h van SSD a gépedbe?
Az sokat segítene a micro lagok csökkentésében is. A proci nem egy bika az tény de FHD 60 körüli fps-t kéne hoznia probléma nélkül, egy MSI afterburner-t kéne rakni a gépre és megnézni vele h ezek az FPS droppok mekkorák leesik 0 ra pár mp-re vagy h van ez.
Ui: Ha annyira zavar lockold be az fpsed és kapcsold be a vsync-et
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!