Szerinted így van esélyem, hogy kicseréljék a laptopom egy vadiújra?
A sztori ott kezdődik, hogy tavaly vettem egy 2017-és MacBook pro-t, viszont az köztudott, hogy a billentyűzete beragad nagyon könnyen, ez kb mint egy “népbetegség” a 2017-es pro körében. Épp ezért elvittem egy szervizbe (Apple), ahol mondták, hogy semmi probléma kicserélik ingyen a billentyűzetet mert ez egy elég gyakori probléma. Ekkor mondta az ott dolgozó srác, hogy a “quality program”-ba beletartozik a kijelző is, mert sok modellnek azzal is problémája van. Itt nem részletezte, hogy mit takar a program, én meg azt hittem majd egy tesztet lefuttatnak rajta, vagy mit tudom én, azt jól van. Ennek ellenére nekem így se tetszett a dolog, úgyhogy határozottan kértem, hogy NE tegye bele a programba, mert a kijelző tökéletesen működik. Ő csak tovább győzködött, hogy az márpedig milyen jó, mert már lassan 1 éves lesz a MacBook és utána már nem csináljak meg ingyen, inkább menjek elébe a dolgoknak. Mondtam neki, hogy jó akkor legyen, igazából csak ráhagytam, de itt még nem tudtam hogy cserélni akarják, mert nem úgy mondta a srác szószerint, hanem csak úgy hogy ez is a quality program része.
A sztori innen lesz érdekes, ez a srác engem bejelölt Fb-on, amihez amúgy semmi joga sem volt, de nekem pont kapóra jött, mert elgondolkodtam ezen a kijelzős mizérián, és határozottan kértem írásban, hogy a kijelzőt szedje ki a quality programból, bármit is akarjanak vele csinálni. Természetesen az üzenetemet “nem látta”, úgyhogy megint elmentem a boltba és harmadszorra is megkértem őket, hogy NE cseréljék ki a kijelzőt. Ekkor egy másik srác megnyugtatott, hogy az nem lesz csak úgy magától kicserélve, előbb az Apple fel fog keresni e-mailben, és az engedélyemet fogja kérni. Mondanom se kell, hogy ilyen nem történt meg. A kijelző természetesen ki lett cserélve, amit 3x kértem, hogy ne legyen. Írásos bizonyítékom is van erről. A félelmem pedig beigazolódott, mert általában ami alapból tökéletesen működik, és kicserélik, az utána egy sz*r lesz. Nem csak a kijelzőt cseréltek, hanem a laptop egész “fedelét”, most pl felnyitásnál olyan érzés, mintha valami mágnes lenne benne, sokkal nehezebben lehet felnyitni. 1 kézzel már szinte nem is lehet, le kell fogjam a másikkal. Nekem ez nagyon ócska hatást kelt. Második probléma a súlya, eddig nagyon könnyű volt, 1 kézzel lazán emelgettem, most mintha 2x olyan nehéz lenne. Kb olyan érzésem van, hogy egy kiváló masinából (kivéve a billentyűzet) csináltak egy ócska tákolmány.
Kérdésem pedig az, hogy ilyen esetben mit tudok tenni? Messenger en írtam a srácnak, hogy ha kicserélik a kijelzőt nem fogadom el a laptopot. Tudom, ez nem hivatalos és az eset nem is Magyarországon történt, de kérlek segítsetek, és mondjátok meg milyen esélyem van egy vadiúj laptopra?
Ha van írásos bizonyítékod, hogy te semmilyen cserébe nem egyeztél bele akkor a boltot le kell szarni és egyből az apple-el kell felvenni a kapcsolatot.
Biztos találsz valami vásárlói ticket-et ahol a be tudod nyújtani a panaszod.
Apple-t ismerve, örülj hogy nem azzal kezdte hogy javíthatatlan és vegyél újat.
Jo par bizonyíték van a neten hogy mekkora parasztok dolgoznak az Apple szervizekben.
Ha rajtuk múlik, nem kapsz újat, de egy asztalcsapkodos veszekedés mellett érdemes emlegetni a fogyasztovedelmet, olyankor észhez térnek.
Na heló mindenki, mondom mit intéztem: tömören semmit.
Azt mondták, hogy mivel új lett a laptop felső része, ezért normális hogy nehezebben nyílik az elején, de majd később meg fog lazulni. Aztán ami a súlyt illeti, nem lett sokkal nehezebb, mert összehasonlítottam az üzletben lévővel, úgyhogy az sem zavar annyira. Gondoltam, hogy kidumálják, bármit is hozok fel. Végül nem akartam kötni az ebet a karóhoz, amúgysem emelgetem meg nyitogatom a tetejét napi 100x, úgyhogy ameddig nincs baja elfogadom ígyis.
Még egyszer köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!