Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer PC koncepció, ötletek?

Gamer PC koncepció, ötletek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban rengeteget böngésztem az interneten,illetve az itt feltett kérdések között. Jutottam valamire,azonban a segítségeteket,véleményeteket,ötleteiteket szeretném kérni.

A napokban elromlott a számítógépem,bár elavultsága miatt egyébként is terveztem egy teljesen új config vásárlását.

Erre jutottam:

-Intel I5-9400F

-RTX 2060 GamingPro

-G.SKILL Aegis 16gb (2x8) ram

-BitFenix Formula 550W Gold táp

-B365M Phantom Gaming 4 alaplap

...ssd,hdd,gépház,egyebek...

Ez az egész körülbelül 300.000 forintból valósítható meg.

Állítólag frissnek mondható megjelenéseket Ultrán képes futtatni (pl.: Battlefield 5,Forza Horizon 4).

Véleményem szerint az új megjelenések (pl.: Red Dead Redemption 2,Call of Duty Modern Warfare)esetén is képes lenne erre.

Az én igényeimnek ez egyébként már bőven túlzás.

Amire szükségem van,az egy új,2019-es játék High-on történő futtatása,illetve emellett egy minimum 720p felbontású élő adás közvetítésének a teljesítése,kibírása.

Kérdésem,hogy képes lenne-e erre ez a gép. Az élő adás terhelheti akár a processzort,akár a videókártyát is. Ennek függvényében érdemesebb lenne még valamit változtatni? Erősebb videókártya,esetleg processzor? A keret nem 300.000 forint,akár e fölé is tudnék menni valamivel,ugyanakkor semmit sem értek a számítástechnikához,így vakon vagyok az alkatrészeket illetően.

Köszönöm a segítséget!

2019. okt. 13. 19:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,segítséget!

Hát mit is mondjak. Meggyőztetek :D

A jelenlegi koncepció így AMD Ryzen 5 3600 + SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT 8GB

#6 Egy weboldal leírása/ajánlása alapján ezeket láttam: Crucial MX500GB SSD & Western Digital Purple 2TB HDD

A 10.válaszoló videójában elhangzott példaként a Westernes márka,így visszaigazolást kaptam a megbízhatóságáról. Annyit változtatnék majd,hogy az SSD-ből 1TB-os kellene.

Az oldal által írt gépház,amivel szimpatizáltam,már nem igazán kapható,így arról még nincsen elképzelésem.

#10 Köszönöm a hasznos videót!

Akkor az lenne a kérdésem Urak,hogy a fent leírt darabok+a változtatás működne-e így egyben? Minden kompatibilis mindennel,oké lesz?

Köszönöm szépen!

2019. okt. 19. 18:15
 12/13 A kérdező kommentje:

Még egy dolog!

#7 "jobban tud érvényesülni streaming + gaming egyszerre"

Ez nagyon fontos válasz volt nekem,köszönöm!

2019. okt. 19. 18:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy a WD Blue erre a felhasználásra jobb lenne (és olcsóbb is), a Purple inkább konstans írásra lett tervezve.
2019. okt. 19. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!