Mennyire szoktak belenézni a fileokba adatmentéskor?
Van egy Lenovo laptopom, Win10 van rajta és nem indul. Felkészülés az automarikus javításra ezt írja ki... valószínüleg megsérült egy rendszerfile... én nem értek hozzá és nincs IT-s ismerősöm
Nos van jó pár home videóm a gépen, eléggé dekotatív nő vagyok és ha beviszem, akkor félek hogy belenéznek a fileokba, esetleg felkerülnek az internetre. Szóljak egy férfi ismerősömnek, hogy vigye ő be vagy túlparázom?
Általában nincs ilyesmire idejük, de tapasztalatból mondva inkább vitesd be férfival.
De egy pendrivera kiírt windows telepítő valószínűleg tudná javítani a problémát (adatvesztés nélkül), ha nem ment tropára az adattároló.
Vagy egy Linux cd-vel mented a fájlokat egy külső HDD-re pl, utána pedig törlés a gépről. És legyen C és D partíciód! A D-n legyen minden(!) adatod!
Van dvd író is a gépben, vagy csak USB?
Én nem kockáztatnám ezeket a videókat...
8.1-re itt egy leírás ue a 10-re [link]
Laptopnál szerintem alap volna a titkosított merevlemez. Vagy legalább a home poreszt titkosítanád, és akkor nem gáz szervizbe vinni a gépet, mert úgysem látnak bele.
Egyébként Linux Live USB. Érteni sem kell hozzá, bebootolsz, lemented, ami kell, aztán újratelepítés.
Vagy javítasz win10, vagy live linux...én nem vinném be a helyedben így.
Lemez cd a meghajtóba/kikapcs>bekapcs> bekapcs közben nyomogatod az F12 sűrűn> bejön a boot képernyő> indítás cd-romról>linux betölt megvárod>file kezelőt elindítod kicsit szaszerolsz>az elején már rádugott akár pebdrive-ra a szokásos copy/paste fájlkezeléssel lemented a videókat. Ha ott van a külső valamin, akkor törlöd a gépről.
C és D partíció pedig legyen! (lesz ez még így se)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!