Mit gondoltok az AMD beérte az Intelt már?
Szerintem igen !! Sőt ...
Mind a kettőnél vannak egyforma teljesítményű kártyák és procik. Csak az AMD egy picivel VAGY egyes esetekben nagyobb összeggel olcsóbb. Az intelnek most jönnek majd a 10 nanos procijai az AMD már 7 nanossal van (már).
A kártyákról meg annyit, hogy a pl. a PS-ek is AMD kártyákkal vannak. A fogyasztás az egyedüli amit az intel javára írok nyilván. De szerintem az a + fogyasztás abban a maga kis összegében a villanyszámlában nem fog földhőz vágni egy családot .. (főként akinek már nem alapgépe van)
!!!!Nem vitatkozás gyanánt indítottam a kérdést!!!
Csak érdekel a Ti személyes véleményetek; Ne tartsátok magadokban :D
szerinted egy intel i9 180-as tdp-wel, vagy egy i7-es 95 watt (kamu) tdp-vel kevesebbet fogyaszt mint egy ryzen 3600 65 watt tdp-vel?
elvagy tévedve, a 7 nm sokkal kevesebbet fogyaszt, mint a 14
Az Intel tdp vetítés volt mindig, most is az. Az AMD max tdp-t számít. AZ Intel máshogy számít, a megadottól a maximális sokkal több lehet. Kis eligazodás hogy mit ért az Intel a tdp alatt:
Single thread-ben még nem fogta be, a fogyasztás pedig egy kissé bonyolult. Csúcsfogyasztásban már lenyomta:
Az intel viszont még mindig jobban skálázódik, így az átlaga hajszállal alacsonyabb:
Árban pedig egyértelműen az AMD felé billen a mérleg, de amilyen elbäszott 10 éve volt a Phenom megjelenésétől a Ryzen bevezetéséig, nem is tud mást csinálni, mint kompetitíven árazni. Csak így lehet megnyerni azokat, akik úgy nőttek fel, hogy az Intel mellett nincs igazi alternatíva.
#3 lol
Mivel magyarázod, hogy a "95 wattos" i9-9900k benyal simán 200-at is alapbeállításon?
Nem mondom, hogy az AMD sose csinál ilyet, de ez így nem érv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!