Relatív hosszabb kikapcsolt állapotban töltött idő után, bekapcsoláskor nincs kép a monitoromon, mi lehet az oka?
Helló!
1-2 helyen már próbáltam utána járni a problémámnak, de teljesen egyértelmű választ sehol sem kaptam, így itt is megpróbálom megkérdezni. A helyzet a következő:
amennyiben a pc-m hosszabb időt tölt kikapcsolt állapotban (ez eddig minimum 1 óra volt max. 18) a bekapcsoláskor nincs kép a monitoromon. Hallom, hogy a BIOS "csippan", a Windows is betölt, bár nem látom. Ilyenkor, ha rövid power gomb nyomással leállítom a rendszert szabályosan és úgy indítom újra a gépet, hogy lehúzom a DP csatlakozóról a monitort, majd újra lekapcsolom a gépet, visszadugom a csatlakozót és ismét bekapcsolom, akkor már van képem, viszont a Windows-ba belépve azt látom, hogy "Microsoft Basic display" a megjelenítőm és nem a vga kártyám típusát mutatja. Aztán, ha csinálok egy ismételt újraindítást, akkor már minden ok, a vga-t is jól mutatja. Innentől kezdve akárhányszor újraindíthatom, kikapcsolhatom pár percre, nincs gond. Onnantól viszont, hogy az elején említett hosszabb időre ki van kapcsolva a gép, kezdődik újra az egész procedúra... Kaptam már tippet monitor hibára, alaplapi BIOS elem hibára, de ha van még lehetőség azt is szívesen veszem.
Ez csak sejtés: a gép felől keresd a hibát, ne a monitor felől!
Attól hogy szarakodik a monitor, még nem kezdene a windows is ökörködni! A kettő között még ott van a videó kártya is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!